Nyheder

Tv2.dk-læserne: Letpåklædte servitricer er helt i orden

At personalet hos den danske burgerkæde Hot Buns skal arbejde letpåklædt i hotpants og tanktops er helt i orden.

Det mener 72 procent af de læsere, der har afgivet deres stemme på tv2.dk.

Burgerkædens krav til påklædning bliver samtidig heftigt debatteret på Facebook, hvor over 600 mennesker i skrivende stund har givet deres mening til kende.

Langt de færreste af dem er således enige med DSU-formanden, der i forbindelse med åbningen af den første Hot Buns-restaurant i København fredag kritiserede kæden og indkaldte til demonstration mod åbningen. Hot Buns har i forvejen restauranter i Skagen og Aarhus.

- Hold nu op DSU med at kæmpe så tossede kampe. Det er meget enkelt. 1. Hvis man ikke har lyst til at arbejde i hotpants, så kan man lade være med at ansøge. 2. Hvis ikke man ikke har lyst til at spise en burger serveret af piger i hotpants, så gå på McD, Burger King, Max eller et af de andre utallige steder, det er muligt at få serveret en hakkebøf i bolle, skriver Daniel Munck Søe Jensen, mens flere andre skriver, at Hot Buns ikke adskiller sig synderligt fra andre firmaer.

- Min arbejdsgiver bestemmer da også min påklædning! PS. Jeg er lokomotivfører, skriver Troels Lenchler Poulsen, mens Jean Ramussen tilføjer:

- Det da ikke anderledes end andre steder, hvor man for eksempel skal være i jakkesæt, skjorte, tøj, man kan købe i forretningen, og så videre. Man vælger jo selv, om man vil ansættes under de vilkår.

Line Helsted Jørgensen er enig:

- Normalt kan jeg sagtens være på barrikaderne over nedgørelse/overseksualisering af kvinder. MEN her er der tale om en arbejdsuniform i et lukket rum, som jeg ser det. Jeg synes som sådan også, at det er mere problematisk, at mænd automatisk bliver udelukket fra at arbejde der, alene på grund af køn.

"Hooters, Abercrombie & Fitch og Joe & The Juice gør det samme"

En lang række af de debatterende læsere sammenligner konceptet med de letpåklædte servitricer hos Hot Buns med servitricer, der arbejder på Hooters i USA, event-piger, der arbejder i nattelivet, og ansatte i tøjkæden Abercrombie & Fitch og juicekæden Joe & The Juice.

- Det er sgu da ikke en skid værre end Abercrombie & Fitch, der ligger på Købmagergade, hvor meget trænede mænd står i bar overkrop og sælger tøj og får taget billeder med folk? Man kan da lade være med at gå sådanne steder hen/søge job der, hvis man ikke kan lide det koncept, der er? Værre er det ikke, skriver Eva Ingebrigtsen.

- I Joe & The Juice bliver fyrene også ansat ud fra deres udseende. Er vi som mennesker ikke kommet videre og kan lade det enkelte individ selv bestemme, hvad man har lov til at lave, lyder det fra Allan Windekilde, mens Johnni Zacho Christesen har følgende kommentar:

- Fænomenet er jo ikke nyt. I USA har Hooters jo eksisteret i mange år og er jo en familierestaurant. Desuden findes der jo også restauranter, hvor mænd kun har butterfly og tights på. Det er da lige så diskriminerende og gør da også mænd til sexobjekter, og der sidder kvinderne så og savler over dem. Så, mon ikke det går, så længe ingen tvinges til at spise eller arbejde der.

"Der sættes en skæv norm"

Hotpants og tanktops som arbejdsuniform får dog også flere op i det røde felt. 27 procent af de over 2.600 adspurgte mener ikke, at det er i orden, at Hot Buns kræver den slags påklædning. En af dem er Christina Pedersen, der kalder konceptet for ”uanstændigt og nedværdigende”.

En anden læser, Signe Marie Eggert Larsen, mener, at debatten i virkeligheden bør handle om, hvorvidt det er i orden at diskriminere.

- Problemet er, at der kun ansættes en bestemt type kvinder, og derved afvises en del, som ikke ligner restaurantens norm for, hvordan man skal se ud. Derved sættes en skæv norm i forhold til unge kvinders udseende, ligesom Abercrombie & Fitch sikkert ikke ville ansætte en mand i 40-årsalderen med drikkedunk.

- Der måles derfor på fysiske seksualitets kompetencer og ikke på kvalifikationer i form af intellekt og kompetencer. Det er det, der skelnes imellem.

Du kan stadig nå at deltage i debatten på Facebook. Klik på ’Kommentar’ i boksen herunder.