Nyheder

Måling: DF haler ind på Venstre - større end S

Dansk Folkeparti fortsætter med at storme frem.

For anden måned i træk er partiet med Kristian Thulesen Dahl i spidsen markant større end Socialdemokraterne og står til klart at blive Folketingets næststørste parti.

Sådan lyder konklusionen i en ny meningsmåling, foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken.

S og V går tilbage

I januar måned blev Dansk Folkeparti for første gang målt til at være større end Socialdemokraterne i en Megafon-måling. I februar måneds måling rykker Thulesen Dahls parti endnu længere fra Thornings.

Dansk Folkeparti går således knap et procentpoint frem og står nu til at få 21 procent af stemmerne mod 12,3 procent ved folketingsvalget i 2011.

Socialdemokraterne står til gengæld til markant tilbagegang – både i forhold til januarmålingen, og i særdeleshed i forhold til valgresultatet. Blot 17,2 procent af vælgerne ville sætte kryds ved liste A, hvis der var valg i morgen.

Også Venstre går tilbage og ligger nu markant under valgresultatet på 26,7 procent. Venstre står lige nu til at få 24,7 procent af stemmerne.

Samlet set går rød blok frem med næsten to procent i forhold til sidste måned, men er stadig langt fra at kunne mønstre et flertal.

- Det er tydeligt at se, at de to store partier, Socialdemokraterne og Venstre, begge bløder vælgere i øjeblikket, siger TV 2s politiske redaktør Anders Langballe.

- Venstre fortsætter den tendens, der nu har været i en del måneder, og falder fortsat. Og der er efterhånden rigtig langt op til de resultater på over 30 procent, som de stod til tidligere i valgperioden. Hos Socialdemokraterne oplever man igen katastrofale målinger, langt fra de 20 procent, efter at man i en periode ellers kunne øjne svag fremgang. Her tror jeg især, at DONG-sagen og Bjarne Corydons ageren har kostet dyrt, siger han og fortsætter:

- Og så viser målingen også, at Dansk Folkeparti har stabiliseret sig på et meget højt niveau, og efterhånden reelt kandiderer til blive landets største parti. Det er opsigtsvækkende.

Se hele målingen herunder. Tallet i parentes er målingen fra januar:

Socialdemokraterne: 17,6 (18,8) Valget: 24,8 Radikale Venstre: 9,4 (7,4) Valget: 9,5 Det Konservative Folkeparti: 3,9 (4,5) Valget: 4,9 Socialistisk Folkeparti: 4,9 (4,5) Valget: 9,2 Liberal Alliance: 4,9 (5,1) Valget: 5,0 Dansk Folkeparti: 21,0 (20,1) Valget: 12,3 Venstre: 24,7 (26,7) Valget: 26,7 Enhedslisten: 13,1 (12,2) Valget: 6,7