Frank Jensen: Derfor vil jeg dyrke og sælge hash i København

Københavns overborgmester Frank Jensen foreslår, at kommunen nu selv skal til at dyrke og selv sælge hash.

Frank Jensen ønsker, at København skal være en frizone for hashhandel og henviser til, at flere stater i USA allerede er gået legaliseringsvejen. Det er efter samtaler med disse, at overborgmesteren er blevet overbevist om, at det er den rette vej at gå.

- Vi kan altså se, der sker noget. At man erkender, at forbudspolitikken ikke har virket. Det har den heller ikke i Danmark, siger Frank Jensen.

Forslaget skal både reducere antallet af misbrugere og trække meget af den økonomi, der går ind i bandemiljøet via hashsalg, væk, fortæller Frank Jensen og tilføjer, at tal fra politiet viser, der sælges hash for op imod en milliard kroner bare i København.

- Vi kan også se, at det forsyner de kriminelle netværk, både i rockermiljøet og indvandrerbanderne, med rigtig mange resurser, de bruger til at holde gang i de deres øvrige kriminelle netværk.

Hans forslag er netop blevet lagt på Økonomiudvalgets dagsorden, og det er ikke første gang, Frank Jensen har talt åbent om idéen.

Ligesom tidligere er Venstres børne- og ungdomsborgmester, Pia Allerslev, imod forslaget, som hun kalder ren populisme. Hun synes, det er vanvittigt, at København har en overborgmester, der bruger tid på det.

- For det første er det ulovligt. For det andet er det blevet stemt ned af hans egen regering på Christiansborg.

Pia Allerslev kan ikke se, hvad kommunen skulle få ud af at dyrke og sælge hash til borgerne, og hun godtager ikke Frank Jensens argumenter om en positiv effekt.

Hør de to politikeres forskellige holdninger til hashhandel i København i videoklippet øverst.