Nyheder

Åh nej - går Verden under i dag?

Hvis du går og glæder dig til en stille og rolig weekend, bliver du slemt skuffet. I hvert fald hvis du sætter din lid til den nordiske mytologi.

Lørdag d. 22. februar vil jorden nemlig åbne sig og frigive alle Hells indbyggere, Fenrisulven vil bryde ud af sit fængsel, og Midgårdsormen vil stige op fra havet – alt sammen som en del af Ragnarok.

Det skriver britiske The Mirror.

Apokalypsen er forudset af guden Odin, der selv vil blive dræbt af Fenrisulven sammen med de andre guder.

Eksperter i nordisk mytologi har kalkuleret den skæbnesvangre dag til at falde i morgen, men faktisk har Ragnarok ligget og ulmet i i flere år. Forud for det endelige slag har der - ifølge sagnet - været tre på hinanden følgende fimbulvintre uden somre imellem. Det skulle mørne menneskene og ødelægge deres moral.

Alt bliver godt bagefter

Den nordiske dommedag falder sammen med den 30. JORVIK Festival, hvor hundredevis af vikingekrigere og andre nysgerrig fra hele Storbritannien samles i den historiske by Yorkshire for at deltage i workshops, kæmpe med sværd og andre vikinge-ting.

Og udsigten til Ragnarok udløser begejstring hos festivaldirektør Danielle Daglan, der forklarer til The Mirror:

- Ragnarok er den ultimative milepæl i Viking-troen, hvor guderne falder og dør, så dette er virkelig en begivenhed, som ikke bør undervurderes.

Heldigvis baner Ragnarok - hvis man altså kan stole på forudsigelserne - vejen for, at verden genopstår i en ny og ressourcefuld version, og blive befolket af nogle få overlevende fra gudernes slægter og et enkelt menneskepar.

Klokken 14 lørdag kan du chatte direkte med danske Loke Troldravn, der er medlem af Forn Sidr – Asa og vanetrosamfundet i Danmark (Hvis altså verden ikke går under inden, red.)  

Du kan allerede nu sende dine spørgsmål til Loke HER