TV: Her eksploderer hval i hovedet på biolog

- Jeg vil helst ikke have et sprøjt mere, kom det fra konservator Abdi Hedayat kort efter, at den ene af de to kaskelothvaler, der i weekenden strande

- Jeg vil helst ikke have et sprøjt mere, kom det fra konservator Abdi Hedayat kort efter, at den ene af de to kaskelothvaler, der i weekenden strandede på Henne Strand nord for Esbjerg, var eksploderet i hovedet på ham.

Men Abdi Hedayat, der er konservator på Statens Naturhistoriske Museum, fortsatte dog sit arbejde ufortrødent.

- Jeg skal have mere hul på den, sagde han til TV 2's reporter på stranden mens blodet og safterne fra kaskelothvalen stadig dryppede fra hans orange regnjakke.

Hul det fik han og det uden at blive oversprøjtet yderligere af hvalens indre.

Resten af processen var dog ikke helt uproblematisk, for i takt med at hvalen blev åbnet mere og mere, begyndte stanken af råd også at sprede sig rundt om på Henne Strand.

- Stanken er helt uudholdelig. Det stinker helt vildt på grund af alle de gasser fra dyret, som lige nu er ved at blive sprættet op. Stanken kan sammenlignes lidt med køleskab, der er gået i stykker en varm sommerdag, fortæller tv2.dks reporter David Buch, der befinder sig på Henne Strand.

I november måned var en biolog fra Fæørerne ude for en lignende oplevelse, da han skar en død kaskelothval op. Her var organeksplosionen endnu voldsommere og hvalens indvolde væltede ud i hovedet på biologen, som skyndte sig væk fra hvalen.

Se episoden fra Færøerne herunder: