Thulesen Dahl: Træk dig fra GGGI, Løkke

En ny dag, en ny historie om Venstre-formanden Lars Løkke Rasmussen og hans omgang med pengene i den internationale klimafond Global Green Growth Inst

En ny dag, en ny historie om Venstre-formanden Lars Løkke Rasmussen og hans omgang med pengene i den internationale klimafond Global Green Growth Institute (GGGI), hvor Løkke har været bestyrelsesormand siden 2012.

Efter maraton-pressemødet tilbage i oktober sidste år, hvor Lars Løkke Rasmussen brugte mere end tre timer på at fremlægge alle bilag og forklare sig, blev der lagt låg på sagen. Men kun for en stund. De seneste dage er der nemlig atter kommet nye oplysninger frem, der sår tvivl om GGGI-formandens forklaringer.

Sagen vil tilsyneladende ikke slippe Lars Løkke Rasmussen, og derfor ser Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, gerne, at Løkke Rasmussen derimod slipper GGGI.

- Den sag er rigtig træls, synes jeg. Det er en sag, hvor Lars Løkke får rodet sig ud i noget, der er unødvendigt. Meningen med pressemødet var at få lagt låg på det hele og svare på alle spørgsmål, og  så er det selvfølgelig træls, både for Lars Løkke og for Venstre, at der kommer mere frem efterfølgende.

- Meget stilfærdigt har vi sagt, at Lars Løkke Rasmussen selvfølgelig selv bestemmer, om han vil være formand for GGGI, men jeg synes, det vil være helt naturligt, hvis han fandt et fornuftigt tidspunkt at trække sig ud af den organisation, sagde Kristian Thulesen Dahl, da han mandag aften gæstede TV 2 News’ politiske magasin Q med Henrik Qvortrup som vært.

Kræfterne bør i stedet bruges på at vælte den nuværende regering, mener Dansk Folkepartis formand.

- De presseskriverier, der har været, er noget, der virkelig suger energi, ikke mindst for hovedpersonen selv. Og derfor kunne det være naturligt, at Lars Løkke fandt en anledning til at trække sig ud og bruge kræfterne fuldstændig og 100 procent på at forsøge at vinde næste valg, siger Kristian Thulesen Dahl.

Du kan se hele magasinet Q lige nu på TV 2 Play: Se 'Q' på TV 2 Play

ADGANG TIL TV 2 PLAY
Tilgår du denne artikel fra en smartphone eller tablet skal du åbne vores TV 2 Play-app for at se det. Hvis du ikke har den, kan den hentes gratis i App Store (iPhone/iPad/IPodTouch), Google Play (Android 4.x) eller Windows Phone Store og Windows Store (Windows Phone/Windows 8).

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 Play, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.