Nyheder

Tantholdt i Syrien: Vi er i den belejrede by

TV 2's korrespondent Rasmus Tantholdt er i Syrien for at dække den blodige borgerkrig. Her er seneste opdatering fra ham:

- Vi er i Syriens tredjestørste by Homs, som ligger godt tre timers kørsel fra hovedstaden Damaskus for at følge evakueringen af civile fra den gamle bydel. Homs har været belejret af Bashar al-Assads styrker, som har holdt en jernring om byen i over et år.

- Evakueringen af de civile er sker i ly af en meget skrøbelig våbenhvile, som er blevet forlænget i tre dage efter forhandlingerne i Geneve mellem Assad-styret og oprørerne. Flere gange er der blevet skudt mod de biler, som skal eskortere civile ud af bydelen. Indtil videre er det lykkes omkring 800 mennesker at slippe ud af Homs.

De civile der allerede er sluppet ud fortæller os, at de i over et år har levet af næsten ingenting.

En far og hans to drenge fortæller mig, at de har været isoleret i et år og 8 måneder. De har blandt andet spist græs og rødder for at overleve.

- Den humanitære situation er  alvorlig i byen og i andre belejrede områder i Syrien. Mange sulter og underernæring er et udbredt problem i nogle områder.

- I udkanten af byen mødes vi af indbyggere, der er på vej til demonstration. Nogle sidder på ladet af lastbiler, mens andre kommer gående med billeder af præsident Assad. De råber hans navn og knytter næverne mod himlen.

- Ikke langt derfra, i den oprørskontrollerede del af den gamle bydel i Homs, er flere tusinde mennesker stadig isoleret.

- FN's folk i byen fortæller os, at de vil forsøge at evakuere så mange som muligt senere på dagen.

- Forsyningerne har været yderst begrænsede. I går blev våbenhvilen forlænget med tre dage. Den er allerede blevet brudt flere gange. 11 civile er blevet dræbt, og nødhjælpsarbejdere såret.

- Spørgsmålet er, om den bliver brudt igen i dag. Vi følger udviklingen her i Homs.

Du kan følge Rasmus Tantholdt på Facebook, Twitter, Instagram og Vine.

Rasmus Tantholdt

Født i Aarhus i 1973, hvor han boede de første 27 år af sit liv.

I dag bor han i Gentofte med sin kone, studievært på TV2 Cecilie Beck, og sin dreng Emil på 10 år og hans to papdøtre Frida på 13 år og Astrid på 17 år.

Han blev uddannet fra Danmarks Journalist Højskole i år 2000 efter at have været i praktik på TV/Midt-Vest i Holstebro.

Efter Journalisthøjskolen begyndte han på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion, og i 2003 blev han sendt til Irak for at dække den amerikanske invasion. Siden dengang har han rejst over hele verden, og er i dag TV2's internationale korrespondent.

I 2006 blev han tildelt et German Marshall Fellowship, og rejste en måned til USA for at udforske landet. 

I 2009 vandt han Steen Bådsgaard Prisen, der gives til unge journalistiske talenter, og i 2012 og 2014 vandt han TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen under årets TV Festival.

Elsker fodbold og er stor fan af AGF.

Du kan følge Rasmus Tantholdt på Facebook, Twitter, Instagram, Vine, Periscope og Snapchat.