Nyheder

Syrien: Børn må spise græs for at overleve

- Jeg var utrolig sulten, fortæller den unge syriske dreng Alaa Midal. Han holder en pause, drejer hovedet væk og gemmer det bag ryggen på sin far Muhammed Midal, mens han siger:

- Man bliver ikke mæt af græs.

I et år og otte måneder var den Alaa Midal, hans bror, mor og far isoleret den tredjestørste syriske by Homs. Familien var blevet ”fanget” i Homs’ gamle bydel, der er kontrolleret af oprørerne. Men en midlertidig våbenhvile, der startede i fredags, har gjort det muligt at evakuere over 1000 mennesker fra det uroprægede land.

- Det eneste, vi ventede på var, hvornår døden ramte os, fortæller faren Muhammed Midal.  Sammen med over 1000 andre er familien blandt de indbyggere som FN og rødehalvmåne at evakuere under den skrøbelige våbenhvile.

- Levevilkårene for børnene er sådan, at de ikke har et stykke brød at spise.  Vi måtte spise planter. Vi begyndte at spise planter. Det var ikke til at opdrive en mundfuld bulgur. Mel var der heller ikke. Der var slet ingen livsfornødenheder. Vi var ved at dø, fortæller Muhammed Midal.

Ifølge FN var det ikke muligt at evakuere flere syrere fra den gamle bydel i Homs tirsdag, da situationen igen var blevet for ustabil.

Se Rasmus Tantholdts reportage fra den belejrede by Homs øverst i artiklen.