Nyheder

USA’s ambassadør blander sig i giraf-sag

Den amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford, blander sig nu i sagen om aflivningen af giraffen ”Marius” i Københavns Zoo.

På Facebook skriver ambassadøren:

- Hundredevis af Jer har rakt ud til mig angående aflivningen af den 18 måneder gamle giraf Marius søndag i Københavns Zoo. Jeg kendte ikke til det, før det skete.

- Som dyreelsker, WWF-tilhænger, og partner til en mand, der har dedikeret sit liv til dyr, (Stephen er dyrelæge og har brugt hele sit liv på at arbejde med dyr store som små), finder jeg situationen foruroligende, og videoen er svær at se på.  Jeg har også læst mange artikler om årsagen og begrundelsen for aflivningen, og talt længe om det med Stephen.

- Selvom jeg personligt er foruroliget af tiltaget, så forstår jeg, at zoo prøver at lære befolkningen om arterne, kompleksiteten af livet for dyr i zoo og giraffernes liv i naturen.

- Stephen og jeg vil besøge zoo snart og forsøge at forstå, hvorfor de gjorde, som de gjorde. Jeg vil have et åbent sind, indtil jeg hører de forskellige perspektiver, hvilket er mit ansvar.