Nyheder

Ukraine: Oppositionen afviser regeringsposter

Lederne af oppositionen i Ukraine afviser at træde ind i præsident Yanukovich's regering.

Det fortalte oppositionslederen, den tidligere topbokser Vitalij Klitstjko, lørdag aften de forsamlede demonstranter i hovedstaden Kiev.

- Vores krav er afholdelse af præsidentvalg i år. Vi vil ikke give os, men forhandlingerne vil fortsætte, sagde Klitstjko, der selv havde fået tilbudt en post som vice-premierminister med ansvar for humanitære spørgsmål.

Præsidenten og lederne af oppositionen mødtes tidligere lørdag til forhandlinger. Efterfølgende fortalte præsidenten, at han havde tilbudt oppositionsledere fremtrædende poster i en ny regering. 

Oppositionslederen Arseny Yatsenyuk var blevet tilbudt posten som premierminister, men har sagt nej tak.

Han har selv forklaret, at oppositionen er klar til at overtage styringen af landet, men at han ikke "i øjeblikket" er klar til at tage imod tilbudet om at blive premierminister.

Yatsenyuk har tidligere været finansminister og udenrigsminister i en tidligere regering, der kom til magten efter Ukraines såkaldte "orange revolution" for ti år siden.

Præsidenten meddelte samtidigt, at hvis Yatsenyuk accepterede tilbuddet, så betød det, at den nyværende regering vil træde tilbage,