Brugerne raser over DONG-salg: Det stinker af kapitalisme!

Saet da endelig alt til salg fra Danmark der minder om en smule danskhed.. Saa skal der ikke taenkes soo meget over tingene mere.

Saet da endelig alt til salg fra Danmark der minder om en smule danskhed.. Saa skal der ikke taenkes soo meget over tingene mere. Ud med dronningen/ ud med Christiania/ ud med de forskellige slotte og store ting, ud med alt hvad der betyder noget for os danskere og som der er her i Danmark.

Sådan reagerer en sarkastisk underskriver, der lige som mange tusinde danskere protesterer mod finansminister Bjarne Corydons planer om at sælge DONG til Goldman Sachs.

På hjemmesiden skrivunder.net har flere end 75.000 på nuværende tidspunkt skrevet under på, at  regeringen br droppe salget af 19 pct. af DONGs aktier til den amerikanske investeringsbank.

Lørdag meldte fire danske pensionsselskabet sig på banen som mulige købere af en femtedel af DONG-aktierne.

De vil gerne have mulighed for at se på det tilbud, som Goldman Sachs har sagt ja til, i et forsøg på at matche det og dermed bevare selskabet på danske hænder.

Finansminister Bjarne Corydon afviser dog pensionsselskabernes udstrakte hånd og kalder deres tilbud for 'useriøst'.

Der er stort politisk flertal for at gennemføre aftalen med Goldman Sachs, men i weekenden har Enhedslisten og et medlem af hovedbestyrelsen i SF alligevel foreslået, at man tager en pause i forhandlingerne.

Det kommer, ifølge TV 2's finansredaktør, Ole Krohn, ikke til at ske: DONG har brug for penge inden længe, og finansminister Bjarne Corydon vil komme til at arbejde som en damptrommel for at få aftalen vedtaget på torsdag.

Herunder kan du se nogle eksempler, hvor Frej Schmedes er en af dem, der har skrevet mod aftalen på skrivunder.net

"Det er SÅ skidt!
Glem alt om grøn omstilling, når Goldman fra Wall St. får vetoret.
DONG er slemme nok i forvejen til at fyrre med fossilt brændsel.

Den blå regering ville ikke ture at føre en så blå og sort miljø og finanspolitik som den såkaldte røde regering gør!
Dette er STIK i mod regeringens målsætning og regeringsgrundlag. Deres ord er bare ord og deres handlinger stinker af kapitalistisk kort profit og frygt for og derfor diktering af, samme internationale storspillere på finansmarkedet.

Helle sælger vores fælles energiressourcer OG demokrati!!!"

Hvis finansudvalget i næste uge vedtager at sælge 19 procent af Dong til Goldman Sachs, giver det otte milliarder i statskassen.

Goldman Sachs får desuden forskellige vetorettigheder med i købet. Amerikanerne vil blandt andet få vetoretten over, hvem der skal sidde i direktionen af Dong Energy.

Det er særligt Goldman Sachs' vetoret over udnævnelser i direktionen, ændring af vedtægter samt nye investeringsområder, som kritikere frygter kan komme i karambolage med såvel statens som Dongs langsigtede interesser.

Med aftalen investerer Goldman Sachs otte milliarder kroner i Dong via et datterselskab i Luxembourg til gengæld for 19 procent af aktierne, når energiselskabet børsnoteres.

De danske pensionsselskaber ATP og PFA indskyder andre tre milliarder kroner.