Nyheder

Frankrigs førstedame indlagt

Frankrigs førstedame Valerie Trierweiler blev fredag indlagt på et hospital i Paris. Det bekræfter hendes talsmand nu overfor Reuters.

Talsmanden Patrice Biancone tilføjer, at den franske førstedame, som danner par med præsident Francois Hollande, har brug for "hvile", og at hun vil blive udskrevet fra hospitalet mandag.

Førstedamens indlæggelse har givet anledning til mange spekulationer i den franske presse, idet indlæggelsen kommer umiddelbart efter, Hollande truede med at sagsøge magasinet Closer, efter magasinet skrev, han havde en affære med den franske skuespillerinde Julie Gayet.

Bl.a. skriver avisen Le Parisien søndag, at Trierweiler blev indlagt, efter hun hørte rygterne om hendes mands affære. Konfronteret med dette svarede førstedamens talsmand:

- Hun har brug for hvile. Herefter vil hun beslutte, hvad hun vil gøre.

Den politiske journalist Valerie Trierweiler er ikke gift med Hollande. Parret begyndte at komme sammen i 2005, mens hun stadig var gift med en anden mand. Hollande har tidligere været gift med politikerkollegaen Ségoléne Royal, med hvem han har fire børn.