Nyheder

TV: Sådan tænder du dit fyrværkeri sikkert

Langt de fleste danskere kan se frem til en nytårsaften med klar himmel, og det har påvirket danskernes valg af krudt til at velkomme det nye år med.

-Man er gået lidt væk fra batterierne og tilbage til raketterne på grund af det gode vejr, forklarer Michael Hansen fra hundepropper.dk.

Men om man vælger raketter eller batterier skal sikkerheden være i top, og her har Michael Hansen et par gode råd.

- Et meget vigtigt råd er, at man får den fastmonterede lunte på batterierne væk fra siden, så der ikke falder gløder ned og antænder den for tidligt. Jeg har selv lavet den fejl med et batteri, og havde jeg ikke haft sikkerhedsbriller på, så havde jeg ikke kunne se jer i øjnene i dag, siger han.

Michael Hansen siger også, at man skal være meget opmærksom på luntens længde.

- De batterier vi sender ud sørger vi for har en lille smule længere lunte på. Det kan godt ske, det tager et par ekstra sekunder, men hvad betyder det i forhold til vores helbred, siger han.

Uanset om man bruger raketter eller batteri er det vigtigt, at fyrværkeriet står stabilt, og peger væk fra en selv. 

Selvom man kan være fristet til at bruge den tomme vinflaske fra middagsselskabet, skal man lade være. Fyrværkeriet vil ikke stå stabilt nok.

- Man kan købe et rør, der både duer til raketter og bomberør. Man skal sætte den ned o jorden, og sørge for, at den ikke peger i retning af en selv, siger Michael Hansen.

Du kan se hele videoen i toppen af siden.