Uheldig biolog om eksploderende hval: Det lød som et haglgevær

Det var den færøske havbiolog Bjarni Mikkelsen, der nær havde fået et ton hval-indvolde over sig, da han i sidste uge var ved at obducere en død kaske

Det var den færøske havbiolog Bjarni Mikkelsen, der nær havde fået et ton hval-indvolde over sig, da han i sidste uge var ved at obducere en død kaskelothval.

Episoden blev fanget på video og lagt op på Youtube, hvor mere end 3 millioner mennesker i skrivende stund har set Bjarni Mikkelsen flygte fra eksplosionen. Selv mener biologen, at det ser mere voldsomt ud på videoen, end det i virkelighed var.

- Det lød som et haglgevær, og så fløj det forbi næsen på mig. Jeg tænkte ikke så meget andet end at komme væk - der er vel et ton indvolde, der flyver forbi, så det handler om at komme i sikkerhed, fortæller han til tv2.dk

- Men jeg blev mere overrasket, da jeg så videoen. På den ser det virkelig voldsomt ud.

Den døde hval var en ud af fire, der i forrige uge svømmede ind i sundet mellem to af de største øer i området.

Desværre for to af dem nåede de ind på så lavt vand, at de strandede og til sidst omkom. Bjarni Mikkelsens opgave – og grunden til at han skulle skære det store dyr op – var, at sikre det store skelet, så det kunne undersøges og formentlig udstilles på museum.

- Og vi vidste godt, at den slags kunne ske. Hvalen havde ligget i et par dage, inden jeg vi besluttede os for at obducere den. Når den ligger så lang tid, så ophober der sig gasser, og det var dem, der eksploderede. Vi vidste, det kunne ske, men vi havde ikke regnet med, det ville være så voldsomt, siger biologen, der ellers tager episoden et smil med overbevisende ro.