Nyheder

Fogh opfordrer Ukraine til at undlade vold

 Ukendt

Tilhængere af Ukraines tættere tilknytning til EU og regimet opfordres af Nato til ikke at bruge vold og magt.

 Natos generalsekretær, Anders Fogh-Rasmussen, siger søndag aften som en kommentar til demonstrationerne i Ukraine for en tættere tilknytning til EU, at det er ethvert folks ret at udtrykke dets synspunkter på en demokratisk måde.

 - Jeg opfordrer alle parter til at afholde sig fra voldshandlinger og unødvendig brug af magt. Vold og magt er ikke måden at løse politiske uenigheder på i et demokratisk samfund, lyder Anders Fogh-Rasmussens kommentar.

 Han mener videre, at Ukraine bør fortsætte ad det spor, som nationen har slået ind på ved at følge de forfatningsmæssige og demokratiske normer. Han understreger, at Nato respekterer alle ukrainere og den ukrainske nations demokratiske idealer.

 - Jeg opfordrer Ukraine som formand for OSCE (Organisationen til Sikkerhed og Samarbejde i Europa) til fuldt ud at overholde sine internationale forpligtelser til at respektere ytrings- og forsamlingsfriheden, hedder det i erklæringen fra Fogh-Rasmussen.