Nyheder

Ekspert: Yahya Hassan kan meget vel blive dømt

Den kontroversielle og populære digter Yahya Hassan kan blive dømt for rascisme.

Det vurderer chefjurist i den borgerlige tænketank Cepos, Jacob Mchangama, efter at den aarhusianske socialrådgiver og debattør Mohamed Suleban har anmeldt digteren for overtrædelse af racismeparagraffen.

- Det er fordi, han kommer med nogle ret generaliserende, nedværdigende og forhånende udtalelser, og der er en række domme hvor folk er blevet dømt for noget lignende, siger Jacob Mchangama og fortsætter:

- Og jeg tror sådan set, at anmelderen har ret i, at hvis det var Pia Kjærsgaard eller Lars Hedegaard, som havde sagt præcis det samme som Yahya Hassan - nogle ret bastante ting om muslimer - så ville der ikke være meget tvivl.

- Når man læser ordlyden af det, han har sagt, så mener jeg, at der er en sandsynlighed for, at han kan blive dømt.

Politianmeldelsen skyldes ikke Yahya Hassan digte, men derimod hans efterfølgende udtalelser til en række medier.

- Perkerne konkurrerer nærmest om, hvem der kan begå mest socialt bedrageri, sagde Hassan eksempelvis til Jyllands-Posten.

Se interviewet med Jacob Mchangama øverst på siden.