Nyheder

SF'er: Vi skal træde ud af regeringen

Flere SFere raser nu over, at regeringen har valgt at indgå finanslovsaftale med den blå blok. Og det får nu en SF'er til at opfordre partiet til at træde ud af regeringen.

- Vi får ikke andet end tæsk for det her. Og nu får vi det endnu engang. Det er helt uacceptabelt, at vi fastholder vores plads i regeringen. SF skal træde ud, så vi kan få en selvstændig politik. Det er endnu et skridt mod afgrunden. Jeg er rystet over det her, siger Bjarne Sørensen, som sidder i byrådet for SF i Horsens til TV 2 News.

Han giver ikke meget for, at SFere i regeringen efterfølgende har kaldt finansloven både rød og grøn.

- Hvis man skulle se noget rødt i denne finanslov, så skulle man være farveblind, siger Bjarne Sørensen.

- Jeg kan kun se en blå finanslov. Blå blok klapper i hænderne. Som jeg ser det, har det været mere vigtigt for regeringen at lægge luft til Enhedslisten end at lave en rød finanslov, der tilgodeser nogle af de folk, som har været med til at skaffe regeringen til magten.

Han kan ikke se, at hans partikollegaer i Folketinget har fået noget ud af finanslovsaftalen. Og Bjarne Sørensen forklarer, at han i lang tid har talt for, at SF lagde luft til regeringen, men fortsatte som støtteparti.

- Vi har ikke noget at gøre i denne regering. Vi skal bare ud af den, siger han og forklarer, at man i SFs bagland nu føler, at man tager tæskene lokalt for SFs politik i regeringen.

- Nu er man ved at smadre lokalafdelingerne også. Der må ske en ændring og det må være nu.