Nyheder

Rockerklub på spring: Satudarah bekræfter Værebro-bånd

Satudarah Denmark Privatfoto

Det har længe været et hårdnakket rygte i den kriminelle underverden, at den hollandske rockerklub Satudarahs påståede snarlige indtog i Danmark ville ske gennem folk fra en bandegruppering på Københavns Vestegn, nemlig Værebro.

Det bånd bekræfter Satudarah nu selv for første gang over for tv2.dk.

- Der har været fest i lørdags for de danske medlemmer, siger en talsmand fra Satudarah til tv2.dk, men som ikke ønsker at oplyse sit navn.

På Laurentsvej?

- Ja.

Laurentsvej i Værebro er i øjeblikket hjemsted for bandegrupperingen Værebros Hårde Kerne, VHK, der ifølge politiet har klubhus på vejen. Her blev f.eks. en ung mand slæbt hen og gennemtæsket i november, da bandemedlemmer fra VHK forvekslede ham med en fjende fra Blågårds Plads.

- På et tidspunkt siger én til mig: 'Ved du ikke, vi er i krig med Nørrebro', fortalte ofret i retten.

De formodede overfaldsmænd fik siden op til halvandet års fængsel - en sag, der dog er anket.

Klubhuset på Laurentsvej er ejet af en af flere biologiske brødre, som efter politiets opfattelse 'styrer' VHK. Ejeren af huset går i daglig tale under betegnelsen 'formanden'.

At netop hans hus bliver brugt til påståede Satudarah-aktiviteter, tolker kilder i miljøet, som om at han stiller sig bag den nye rockergruppe.

- Ellers ville han ikke tillade, at huset blev brugt til det, siger en kilde med indsigt i Værebro-miljøet.

Netop 'formanden' har for nyligt ført sig frem på Facebook, hvor han optræder sammen med et billede af en motorcykel. Kort efter at Bandidos-rockeren Brian Sandberg kommenterede billedet, blev det slettet fra nettet, og Facebook-profilen lukket.

Båndet til Værebro-grupperingen er også tidligere antydet i gæstebogen for den svenske afdeling af Satudarah. Her skrev 'SATUDARAH MC DENMARK SCANDINAVIA' følgende indlæg 21. september 2013:

- Welcome to our Black & Yellow family brothers.

Skribenten angav at være fra 'VÆREBRO'.

Festen i lørdags bekræftes af folk, der færdes i kvarteret omkring klubhuset.

Ifølge tv2.dks oplysninger begyndte den lørdag eftermiddag og varede ved helt ind til mandag morgen. tv2.dk har dog ikke været i kontakt med nogen i kvarteret, der har set nye rygmærker på adressen.

Da Station 2 i oktober besøgte Satudarah i hjemlandet Holland fastslog talsmand Henk Kuipers, at Satudarah allerede havde været i Danmark gennem tre måneder, og at klubben lå nord for København.

- Vi har en klub og en president og over 100 medlemmer, sagde Henk Kuipers.

Om beliggenheden sagde han:

- Tæt på København, men vores klub melder selv ud i oktober.