Nyheder

Vælgerflugt: Derfor dropper vi Løkke

- Jeg har stemt på Venstre, siden jeg var 18. Det har jeg ikke tænkt mig længere, og det er udelukkende på grund af formanden, siger 46-årige Henning Carlsen fra Ryslinge på Fyn.

Ligesom mange andre har skattesagskommissionen, rejserne på første klasse og bemærkningen om, at 2000 kroner ikke er mange penge fjernet enhver lyst til at stemme på Venstre og Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg mener ikke, han er egnet til at være statsminister. Jeg mener ikke, at han har det, en statsmand skal have, forklarer Henning Carlsen.

Langt fra alene

Og han er ikke alene. For første gang siden sidste valg, ligger Venstre nu lavere i meningsmålingerne end valgresultatet på 26,7 procent af stemmerne. På tre uger har Venstre mistet hele 3,3 procentpoint og er nede på 26,3 procent af stemmerne.

Og blandt de tidligere Venstrevælgere, som vi har spurgt, er Lars Løkke Rasmussen personligt skyld i, at de ikke vil stemme V næste gang.

- Det er for arrogant, det Løkke har gjort. Jeg er dybt forarget, siger 36-årige Pernille Brüel fra Brøndby Strand.

- Det er for urealistisk, for ekstremt og lidt for snobbet, tilføjer hun med henvisning til Løkkes efterhånden berømte bemærkning om, at 2000 kroner ikke er mange penge.

- Det kommer an på, hvem man er, sagde Lars Løkke i sidste uge i debat med Helle Thorning.

Stemmerne bliver i blå blok

Med 26,3 procent af stemmerne er der langt altså op til de 34 procent, som Venstre har toppet på siden valget.

Det borgerlige flertal ser dog ud til at være intakt. De fleste af de vælgere, som Lars Løkke skræmmer væk hopper i favnen på De Konservative, Liberal Alliance eller Dansk Folkeparti, som alle er gået frem de seneste tre uger.

En af dem er 34-årige Michael Larsen fra Kalundborg, der ellers har stemt Venstre de seneste to gange:

- Jeg ryger over til Dansk Folkeparti og Thulesen Dahl. Indtil videre har manden bevist, at det han siger, det holder han. Der ligger ikke nogen skeletter i skabet dér endnu, siger Michael Larsen.

HVORDAN SYNES DU?Har de seneste ugers historier om Lars Løkke påvirket din holdning til ham? Del din mening i kommentarfeltet.