Nyheder

Sender påbud til rockere i villa

Bandidos-rockerne i villaen på Tudskærvej i Vanløse er nu et skridt tættere på at skulle pakke flyttekasserne og finde et andet sted at holde til.

Københavns Kommune har nemlig fredag færdiggjort og afsendt et officielt påbud til rockerborgens beboere om, at de skal efterkomme den tinglyste servitut fra 1918, der fastslår, at villaen kun må bruges til familiebolig.

Det fortæller teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

- Jeg kan bekræfte, at der er blevet sendt et påbud af sted fra forvaltningen til høring hos rockerne.

- Det er en beslutning, som et enigt udvalg traf ved sidste teknik- og miljøudvalgsmøde, om at vi ville prøve at benytte den servitut, der er på bygningen. Vi er rigtig glade for, at forvaltningen har handlet hurtigt, siger hun.

Påbuddet er i første omgang en såkaldt partshøring, der betyder, at rockerne nu har 14 dage til at komme med deres bemærkninger til kommunen.

- Nu må vi bare vente at se, hvordan modparten agerer. Det, vi håber på, er, at vi kan være med til at gøre noget for de mennesker ude i Vanløse, som er dybt generet af den rockerborg, som de mener, at der er i deres villakvarter, siger Ayfer Baykal.

Søndag havde de to politikere Jakob Hougaard (S) og Jakob Næsager (K) arrangeret et fakkeloptog i kvarteret, hvor flere hundrede utilfredse borgere var mødt op.

Og mandag var det så et enstemmigt teknikudvalg i kommunen, der vedtog at gøre en indsats for at smide rockerne ud med reference til den gamle tinglyste servitut, der afgør, om rockerne opholder sig ulovligt på adressen.

I den står der, at huset ikke må bruges til handel, fabrik, værksteder eller anden indretning, der forårsager larm, ilde lugt, frembyder et ubehageligt skue eller er til ulempe for omboende.

Advokaten Michael Juul Eriksen, der er hyret af Bandidos, har kritiseret de københavnske kommunalpolitikere for deres indblanding i sagen.

Han mener, at politikernes opbakning til naboerne er motiveret af en forstærket mulighed for at opnå flere af borgernes stemmer ved det nært forestående kommunalvalg.