Nyheder

Gymnasieelev om fingeraftryk: Jeg føler mig som en kriminel

På Ørestad Gymnasium indsamler et vagtteam i disse dage elevernes fingeraftryk. Hvis man nægter at få sit fingeraftryk taget, så kan man ikke deltage i festerne på skolen.

Beslutningen er taget uden om skolens elever, og det synes Mathias Lind fra 3.E. er stødende og udemokratisk:

- Beslutningen om at indsamle vores fingeraftryk er blevet presset ned over hovedet på os. Det ville være bedre, hvis man sørgede for ekstra vagter ved indgangene og på den måde forhindrede uvedkommende, siger Mathias Lind.

Boykotter festerne

Han mener ikke, tiltaget vil øge sikkerheden og er så ophidset over det, at han vil boykotte festerne.

- Jeg kommer ikke til festerne, så længe skolen kræver, at jeg afleverer mit fingeraftryk, slår han fast.

Andre elever raser ikke lige så meget over håndteringen af situationen, men de er enige om, at skolens ledelse har taget en lidt drastisk beslutning.

- Det er en smule for meget. Flere vagter er en god ide, men hele situationen med at indsamle vores fingeraftryk er underlig. Man føler sig lidt som en kriminel, siger Annika Skjoldsøge fra 3.O.

Det er selvforskyldt

Josephine Mertinitz fra 2.E føler også, det er at gå over en grænse, men kan godt se, hvorfor skolen har brug for at stramme op om sikkerheden:

- Det er eleverne selv, der har lukket uvedkomne ind på skolen, så hele situationen er lidt selvforskyldt. Jeg har personligt intet problem med at give mit fingeraftryk, da det jo kun er ballademagerne, det kommer til at have konsekvenser for.

Beslutningen om at skærpe sikkerheden skyldes blandt andet en episode til den seneste fest.

Elever havde lukket ubudne gæster ind, og da vagterne ville smide dem ud, trækker en af dem en kniv. Situationen blev løst uden nogen tilskadekomne.

Forsøget skal evalueres

Gymnasiets rektor oplyser til tv2.dk, at fingeraftrykkene er et forsøg.

- Hvis det viser sig, at eleverne ikke kommer hurtigere igennem indgangen, eller det ikke forhindre ballade, så genovervejer vi selvfølgelig, siger Allan Kjær Andersen.

Rektoren har, efter tv2.dk har talt med ham, lovet eleverne på Ørestad Gymnasium, at de vil få flere informationer om tiltaget.