Nyheder

Kommune vil smide rockere ud af villakvarteret

Et gammelt servitut var mandag årsag til, at en rockerborg i Vanløse i København med al sansynlighed må lukke og slukke.

Hos Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg valgte man på et møde mandag at forsøge at smide rockerne ud af villakvarteret i Vanløse.

- Vi er nået frem til, at på lige netop denne her bygning,vil vi bruge en paragraf 43, som er en servitut, der er udstedt på ejendommen. Det betyder, at hvis det er muligt, så kan vi med servitutten i hånden bede rockerne om at flytte, siger Ayfer Baykal, der er Teknik- og Miljø- borgmester i Københavns Kommune til TV 2 Nyhederne mandag aften.

En tinglyst servitut fra 1918 fastslår, at villaen på Tudskærvej 30 kun må bruges til familiebolig.

Kamp for flere end os

Formanden for grundejerforeningen er nabo til Bandidos-huset på Tudskærvej og han er glad for beslutningen.

- Selvfølgelig er vi glade og lettede, men det er en kamp for mere og flere end bare os. Det er positivt, at Danmarks største kommune sender et entydigt signal om, at den slags ikke skal kunne finde sted i et beboet område. Det er et signal også til landspolitikerne om at være opmærksomme på, at rockere ikke bør bosætte sig i beboelsesområder, siger Lars Georg Jørgensen til TV 2.

- Hvis det af en eller anden grund skulle gå anderledes, at Bandidos bliver boende, er der sendt et klart signal til landspolitikerne om at tage fat på lovgivningen, siger han.

Beboere: Vi er glade og lettede

I villakvarteret i Vanløse var der her til aften glæde og lettelse over København Kommunes beslutning.

Ægteparret Mette og Thomas Mike Fløjborg og deres to børn havde kun boet ganske kort i der nye parcelhus på Tudskærvej, da huset skråt overfor blev opkøbt af en ejer, der har lånt huset ud til Bandidos.

- Det har jo betydet at de har været massivt til stede i gadebilledet, at de har solgt stoffer på åben gade og at vi har måtte leve i frygt for, hvad der kan ske, hvis rockerborgen blev angrebet, siger thomas Mike Fløjborg het til aften til TV2.

Og selvom beboerne ved, at det ikke bliver let at få de uønskede naboer til at flytte, er de blade for, at der nu er kommet fokus på problemet.

-Vi ved godt, at det her kan blive begyndelsen på en længere træk - de kan vel anke afgørelsen - men vi er glade for at kommunen nu endelig vil anderkende vores problem, siger Thomas Mike Fløjborg til TV2.

100 år gamle dokumenter gælder

Og selvom det kan lyde lidt mærkeligt, at et næsten 100 år gammelt dokument stadig kan gøre sig gældende, så er der ifølge juridisk boligkonsulent Oskar Christensen ikke nogen forskel på, om servitutten blev lavet for 10 eller 100 år siden.

- Et servitut er som udgangspunkt gældende uanset, hvornår det er udarbejdet, siger Oskar Christensen, der er juridisk boligkonsulent ved Jurist- og Skødehuset i København.

Den eneste formildende omstændighed ved et servitut som det, der er brugt i sagen mod rockerne i Vanløse, er, hvis rockerne havde haft klubhus på adressen i mange år.

- Det, der kan ændre sagen er, hvis der er handlet mod servitutten i minimum 20 år. Hvis der eksempelvis har været erhvervsvirksomhed i mere end 20 år på en ejendom, der kun må bruges som beboelse, forklarer boligkonsulenten.