Nyheder

Fakkeloptog: Der skal ikke være rockere i et villakvarter

Se klippet fra Nyhederne klokken 19.00, hvor du kan høre, hvad der foreslås, at der skal gøres mod rockerborgen.

To københavnske politikere har søndag aften startet et fakkeloptog ved Tudskærvej i Vanløse og op imod 200-300 mennesker er mødt op.

Det er på Tudskærvej, at en rockerborg den seneste tid har skabt problemer for naboerne i området, og det skal fakkeloptoget nu sætte mere fokus på.

- Vi var med til borgermøde ved Tudskærvej for et par dage siden, hvor vi hørte om de oplevelser, som naboerne har med rockerborgen, og nogle af naboerne kunne ikke engang fortælle deres historier, uden at få tåre i øjnene, fortæller socialdemokraten Jacob Hougaard, der sammen med sin kollega fra de Konservative Jakob Næsager har stået for fakkeloptoget.

Rockerbanden Bandidos har godt et år generet naboerne på Tudskærvej, som gentagende gange har forsøgt at gøre kommunen opmærksom på problemet, men uden held. Da huset er registreret som en bolig, er der intet de kan gøre.

Frygter for deres sikkerhed

Fakkeloptoget har været en pludselig opstået ide, men ikke desto mindre vigtig for de to arrangører, som samtidig forventer opbakning fra de lokale beboere i området.

- Vi laver jo fakkeloptoget for netop at vise, at vi ikke vil have rockerborge i vores boligområder, og at vi står sammen. Det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan føle sig sikker, fordi der ligger en rockerborg ved siden af, siger Jacob Hougaard.

Han refererer til, at der flere gange har holdt store varevogne foran rockerborgen, som skulle virke som forsvar mod skudsalver fra andre bander. Noget som han mener, er absurd i et boligkvarter.

- Det kan ikke passe, at man skal være bange for at blive beskudt på ens egen gade, og derudover viser rockerne ifølge borgerne på gaden meget lidt hensyn til gaden, med for eksempel mange og store fester med højt musik.

Står væk fra rockerborgen

Selve fakkeloptoget sker på den anden side af Jyllingevej, som kører parallelt med Tudskærvej. Her vil der være flere taler, deriblandt grundejerforeningens for Tudskærvejs formand, og der vil også være musik.

- Vi vælger at holde lidt afstand til rockerborgen, og man kan fint se den fra hvor vi skal være, fortæller Jacob Hougaard, og tilføjer:

- Vi har heller ingen grund til at gå for tæt på, ligesom man heller ikke skal gå for tæt på et hvepsebo, men vi forventer ingen problemer med rockerne, som nok er et andet sted i aften.

Det konservative Folkeparti og Socialdemokraterne i København er gået sammen om en anti-rockerpakke, som de mandag skal fremlægge i teknik-og miljøudvalget.