Nyheder

Løkke fra talerstolen: Vil lave nyt kontanthjælpsloft

Da Venstres formand Lars Løkke Rasmussen lørdag gik på talerstolen ved partiets landsmøde, brugte han meget tid på at tale om velfærd og på at forsvare Venstres udgiftsstop.

- Myterne står i kø. Der er ikke grænser for, hvor mange tusinde, der skal fyres, når vi kommer til. I hvert fald, hvis man ukritisk lytter til socialdemokraternes regnedrenge i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, sagde Løkke og henviste til den skarpe kritik, som deres økonomiske strategi har fået.

Men vælgerne er også skeptiske overfor strategien:

I en meningsmåling, som Gallup har foretaget for Berlingske, svarer 63 procent, at de er 'enige' eller 'overvejende enige' i, at nulvækst forringer velfærden, ligesom hele 59 procent mener, at det vil føre til færre offentligt ansatte.

Velstand bliver til velfærd

Og mens Løkke ikke kunne love, at der ikke ville blive færre offentlig ansatte, slog han fast, at det ikke måtte gå ud over kvaliteten eller velfærden.

- Velstand er en forudsætning for velfærd. Derfor er det vigtigere at investerer i flere danske arbejdspladser, end at gøre verdens største offentlige sektor endnu større. Vi skal have flere, der står op og går på arbejde. I Venstre hylder vi alle, der passer deres arbejde. Vi tager jeres parti. Vi er jeres parti, sagde Løkke.

Han vil derfor lave en 'det-skal-kunne-betale-sig-at-arbejde-reform.

Betale sig at gå på arbejde

Jobreform 2015 skal dels indeholde et nyt og moderne kontanthjælpsloft, dels en målrettet lettelse af skatten på lave arbejdsindkomster: Det skal kunne betale sig at arbejde.

- Hver en krone, vi sparer på et nyt, moderne kontanthjælpsloft, skal bruges til at sænke skatten for de laveste indkomster.

Ifølge formanden får 330.000 danskere nemlig ikke noget særligt ud af at gå på arbejde, mens flere end 14.000 danskere direkte betaler penge for at arbejde frem for at være på kontanthjælp.