Her er manden, Thorning talte om pĂĄ talerstolen

Martin Wenckens fra Lejre fik tilbage i 2006 en lys idé.

På to minutter udtænkte han produktionen af et plaster, der kunne lindre smerterne efter et hvepsestik.

Ideen skulle vise sig at være mere end bare lys. Den var blændende god, og i dag eksporterer han plasteret under firmanavnet "Bee-Patch" til flere europæiske lande, og et prøvesalg i USA har udløst en kontrakt på levering i de kommende år

Men opstartsfasen har ikke været nem for plastervirksomheden, for det tog sammenlagt seks år for Martin Wencken at få patent og vareregistrering på sin idé, fordi han skulle opnå godkendelse i flere forskellige lande.

Og den møjsommelige proces var i dag på talerstolen i Folketinget, da Helle Thorning-Schmidt omtalte Martin Wenckens patentproblemer i forbindelse med diskussionen om EUs patentdomstol. En domstol, der vil gøre det lettere for virksomheder at opnå patent på et produkt på tværs af EU-medlemsskabet.

Martin Wenckens blev simpelthen kontaktet af statsministeriet i sidste uge for at høre, om statsministeren i sin åbningstale måtte henvise til sagen om patent på "Bee-Patch".

- Statsministeriet spurgte, om jeg havde noget imod, at Helle Thorning nævnte mit navn og Bee-Patch i sin åbningstale, og det kunne jeg jo ikke sige nej til, fortæller opfinderen fra Lejre, som ikke er i tvivl om, at en patentdomstol kunne have gavnet hans forretning.

- Jeg kunne have sparet en masse udgifter pĂĄ patentering, og jeg kunne have fĂĄet det ud pĂĄ markedet langt hurtigere og have tjent flere penge pĂĄ det til mig selv og til landet, siger Martin Wenckens til TV 2 News.