Nyheder

- Modigt af Mary, når hun ikke er rockstjerne

- Det er meget modigt af Mary, at hun gør det her. Det er ikke alle, der lige sådan, medmindre de er rockstjerner, står foran så mange mennesker.

Sådan siger Billed Bladets journalist Trine Larsen, efter den danske kronprinsesse Mary i går trådte frem på scenen i Central Park i New York foran 60.000 mennesker og talte til fordel for ligestilling i verden.

Kronprinsessen var inviteret til at tale under Global Citizen festivalen sammen med en rækker superstjerner og internationale ledere som f.eks. Bono fra U2, FNs generalsekretær Ban Ki-Moon, Alicia Keys og Katie Holmes.

- Det er det rigtige at gøre. Det er hendes job, om man så må sige, siger Trine Larsen, som har fulgt kronprinsesse Mary i mange år.

Paralleller med Diana

Trine Larsen kan godt forstå, hvis folk sammenligner hende med prinsesse Diana.

- Der er visse paralleller. Diana var jo også i en lang årrække kronprinsesse - selvom hun ikke havde titlen. De arbejder inden for samme felt. Men kronprinsesse Mary skal ikke efterlignes med nogen og gør det heller ikke. Hun skal danne sin egen platform. Og det er det, hun er ved at gøre nu. Hun er ved at finde fodfæste i den rolle, som hun skal spille for Danmark og de mærkesager, som hun brænder for.

Og let er det ikke, mener Trine Larsen med henblik på bl.a. en tidligere rejse, hvor kronprinsessen var med udviklingsministeren i en syrisk flygtningelejr i Jordan.

- Det kræver også noget af et menneske, at skulle rejse rundt til de her ekstreme steder. Det kræver noget psykisk, det kræver mod og noget fysisk også. Der har kronprinsessen vist, at hun mestrer det her rigtig godt.

Trine Larsen mener, det er flot, at kronprinsesse Mary har turde stille sig op foran 60.000 mennesker og bruge sin platform.

- Hun bliver mere og mere et forbillede. Hun er med i vigtige grupper, bl.a. for at sætte fokus på ekstrem fattigdom og kvinder og børns rettigheder. Og at vi tænker mere på at hjælpe mennesker, hvor de er.

Kritik af Mary

Men Trine Larsen er også kritisk overfor kronprinsesse Marys valg. Det sker i forbindelse med at kronprinsessen er på forsiden af - og har givet interview til det australske magasin Womens Weekly.

Danske medier har nemlig ikke fået adgang til billederne i det australske magasin. Billed Bladet har bl.a. forsøgt at få adgang til billederne, men forgæves.

- Det kan man undre sig over, at det er sådan. For godt nok skal kronprinsparret til Australien i næste måned - så jeg forstår godt, at der skal fokus på deres besøg - Men at man ikke skulle kunne købe billeder af dem, som er taget i Danmark, det virker underligt og uforståeligt. At hun vil optræde i internationale ugeblade, men ikke i de danske, siger Trine Larsen.

Det valg kan ikke retfærdiggøres af, at kronprinsessen nu forsøger at træde ind på en mere international platform.

- Nu er hun jo kronprinsesse i Danmark og det er der hendes arbejde ligger. Hun skal jo også sætte fokus på de problemer, vi har i Danmark. Hun skal jo hjælpe, hvor hun kan. Det ville hun også kunne gøre, hvis hun stillede op i Billed Bladet. Vi kan også stille med en fotograf, der tager gode billeder, forsikrer Trine Larsen med et smil.