Nyheder

Unge er populære, men får ikke job

Unge nyuddannede med længere uddannelse er de mest populære i virksomhederne, men alligevel er ledigheden for den gruppe rekordhøj. Det viser en ny undersøgelse, som konsulentvirksomheden Ballisager offentliggør i dag.

73 procent af de danske virksomheder, har bedre erfaringer med nyuddannede ansatte under 30 end med andre grupper af ansatte, viser undersøgelsen.

Virksomheden har spurgt 671 virksomheder på tværs af størrelse og geografi, og resultatet peger i retning af, at unge nyuddannede med længere uddannelse er de mest populære.

- Det kom ærlig talt som en overraskelse, for der er rekordstor ledighed i selvsamme gruppe, fortæller Morten Ballisager, der har fået lavet undersøgelsen til TV2.

Bl.a. kan de læses, at virksomhederne generelt har bedre erfaringer med de unge nyuddannede, end med ansatte, der kommer fra andre jobs, ansatte som er af anden etnisk herkomst end dansk eller er seniorer.

Hos ISS kan rekrutteringschef, Kit Abel godt nikke genkendende til problemet.

- I en krisetid bliver vi og andre virksomheder typisk nødt til at prioritere erfaring hos de kandidater, vi ansætter - kravene til effektivitet er simpelthen højere, og det er derfor vigtigt, at vores nye kolleger hurtigst muligt kan udfylde det job, de ansættes til. I den situation bliver det så mere sekundært, om vi lige kan fange "morgendagens stjerner" selv, siger Kit Abel.