Nyheder

Homoseksuelle café-ejere: Vi har succes

Et ungt homoseksuelt par er blevet afvist som forpagtere af Sig Hotel i Vestjylland. En af årsagerne er ifølge godsejer Karl Kristian Nielsen, som ejer hotellet, at parret er bøsser.

En begrundelse, der er helt uforståelig for Peter Bisgaard Christiansen, som sammen med sin mand, Søren Nielsen, driver Cafe Baghuset i Thisted.

- Jeg forstår ikke, hvad problemet er. Der er rigtig mange homoseksuelle i restaurationsbranchen og de fleste, har ligesom os stor succes. Søren og jeg har aldrig haft ubehagelige oplevelser og har fra starten spillet med åbne kort omkring vores seksualitet. Andet ville være håbløst i så lille en by som Thisted, siger Peter Bisgaard Christiansen til tv2.dk.

Lever i en anden tid

Parret startede i 2008 Baghuset. Peter kom med en baggrund som lærer, mens manden Søren bl.a. havde været daglig leder i et bowlingcenter - med en drøm om at starte sit eget sted.

- Vi havde selvfølgelig vores bekymringer, da vi besluttede at åbne cafeen, men har fået en kærlig og varm modtagelse af alle i byen. Der er måske nogen, som ikke kommer i cafeen, fordi vi er homoseksuelle og der er sikkert også nogen, der snakker bag vores ryg, men det er ikke noget, vi mærker til, siger Peter Bisgaard Christiansen.

Han mener, at det er godsejeren i Sig, der har et problem - og ikke det unge par, der ikke må forpagte hotellet.

- Det er synd, at tiden er løbet fra ham. Vi lever i 2013 og min erfaring er, at samfundet er fuldt ud klar til at rumme homoseksuelle. Det er jo ikke alle bøsser, der er som dem, man ser på tv. Vi sidder ikke derhjemme og filer negle dagen lang, lyder det fra 42-årige Peter Bisgaard Christiansen.

Han har et godt råd til godsejeren fra Sig:

- Kom ud og oplev verden, som den ser ud i dag. Vi homoseksuelle arbejder og lever helt almindelige liv, så der er ingen grund til at være bange for os.