Nyheder

- Du kandiderer til DM i ansvarsforflygtigelse

Det klinger noget hult for TV 2s politiske kommentator Henrik Qvortrup, når Konservatives skatteordfører Brian Mikkelsen ikke vil tage sin del af ansvaret for den økonomiske krise i Danmark.

I et interview med TV 2 onsdag siger Brian Mikkelsen - som svar på en ny rapport fra det såkaldte Rangvid-udvalg, der placerer en del af ansvaret for den nuværende økonomiske krise på VK-regeringens økonomiske politik, at 'Konservative førte en meget fornuftigt økonomisk politik.'

- De udtalelser, Brian Mikkelsen kommer med, de kandiderer til danmarksmesterskabet i ansvarsforflygtigelse, siger Henrik Qvortrup til tv2.dk.

Et af Brian Mikkelsens argumenter er, at VK var en mindretalsregering, og at De Konservative ville have strammet op i finanspolitikken, mens det var oppositionen, der ville føre den lempelige politik.

Men det forsvar holder ikke vand, mener Henrik Qvortrup.

- Det kan godt være, Konservative ikke havde 90 mandater alene, og at de ville have ført en anden politik. Men tilbage står, at de var med i den regering, der førte den pågældende politik. Så det fratager dem ikke for ansvaret. De kunne have trukket sig, hvis de ikke kunne stå inden for den daværende regerings politik.

- Og de havde jo 90 mandater til sammen. De var ikke nødt til at lytte til Socialdemokraterne. De gennemførte faktisk deres politik udenom Socialdemokraterne. Det var netop det, der karakteriserede store dele af deres regeringstid - at der blev ført en blokpolitik. Så det var Brian Mikkelsen og co., der førte den politik, som den her nye rapport de facto kritiserer. At begynde at sige, at det er Socialdemokraternes skyld, det er for tyndt, siger han.

- Jeg har oplevet mange politikere, der vasker hænder. Det her er et af de mere markante eksempler, lyder det fra Henrik Qvortrup, der heller ikke giver meget for, at Brian Mikkelsen med egne ord mener, at VK-regeringen 'førte en meget fornuftigt økonomisk politik, som har betydet, at vi er kommet sikkert igennem den økonomiske krise'.

- Så det vil altså sige, at den politik, Brian Mikkelsen førte var fornuftig og kan tilskrives æren for de gode ting, der er sket de senere år. Mens det, rapporten kritiserer, så er andres skyld. Det kan man ikke sige med æren i behold. Det giver ingen mening at sige. Det er hat og briller, lyder det fra Henrik Qvortrup.

Se interviewet med Brian Mikkelsen øverst i artiklen.