Nyheder

- De kommer aldrig hjem igen

Det er nu over fem måneder siden sidste livstegn fra besætningen på den norske sejlbåd Lady Domina, hvor den 47-årige dansker, Brian Fritzner, er om bord.

Ingen har hørt fra mandskabet, siden båden lagde fra kaj i Caribien den 31. marts og satte kurs via Azorerne mod Norge.

Eftersøgningen blev indstillet den 15. maj. Og for de pårørende er håbet om at få deres kærester, ægtefæller, sønner og døtre efterhånden svundet ind.

- Jeg ved, at jeg ikke får Brian tilbage. Det har jeg indset, siger Brian Fritzners kæreste, Helle Sommerfeldt, til tv2.dk.

Mangler svar

I Norge sidder Geir Mosteid, der er far til den 27-årige Anders Mosteid, der også var om bord på Lady Domina. Han tror heller ikke, at han nogensinde får sin søn at se igen.

- De kommer aldrig hjem igen. Der er gået alt for lang tid. Desværre, siger han til tv2.dk.

Udover danske Brian Fritzner og norske Anders Mosteid er nordmanden Stian Abrahamsen, kaptajnen og britiske Katie Lee også blandt besætningen.

For de pårørende har tiden været fyldt med frustration, mangel på hjælp og svar fra både de danske og norske myndigheder.

- Vi har tre helt konkrete spor, som vi ikke forstår, hvorfor ikke bliver fulgt op. Det nager os. Hvis vi ikke får et svar, og det er uanset, om der er noget i sporene eller ej, så vil det jo plage os resten af livet. Det mindste de kan gøre er, at undersøge det, siger Geir Mosteid.

Tre konkrete spor

Han fortæller, at det helt frem til den 13. maj har været muligt at ringe op til kaptajnens mobiltelefon.

- Vi kan se på telefonregningen, at der har været forbindelse. Det ville jo ikke have været muligt, hvis den lå på havets bund.

Et andet spor, som de pårørende mener, burde forfølges, er, at nogle sejlere skulle have overhørt en radiokommunikation den 4. april med en båd, der hed Lady Domina.

Også den 3. maj overhørte en sejlbåd en kommunikation mellem kystvagten i Puerto Rico og en båd, der ligeledes hed Lady Domina.

- Det eneste, vi har fået at vide var, at der ikke var tale om den Lady Domina, som vi var interesseret i. Der var tale om en anden med samme navn. Problemet er bare, at der kun er en eneste båd med navnet Lady Domina, Så det stemmer slet ikke, siger Geir Mosteid.

De pårørende forsøger nu at bearbejde deres sorg. Flere har holdt mindehøjtidelighed.

- Men det er forfærdeligt ikke at få afklaret det, der nager os. Vi bliver hele tiden lovet, at der bliver taget hånd om vores henvendelser. Men der sker intet. Vi er overladt til os selv, siger Helle Sommerfeldt til tv2.dk.