Nyheder

Derfor bekrigede it-millionærerne hinanden

Dating.dk og Jubii blev de to giganter, der tegnede it-successen i Danmark i slutningen omkring år 2000.

Men bag de to sites stod nogle iværksættere, hvoraf to, Morten Wagner fra Dating.dk og Martin Thorborg fra Jubii i dag er blevet næsten lige så kendte som deres produkter. Og i de tidlige år var der krig på kniven mellem de to.

Det fremgår af Morten Wagners nye selvbiografi "Datingkongen". Her fortæller han, hvordan dating.dk i 1999 var ved at vokse sig større og i den forbindelse besluttede sig for at kontakte Martin Thorborg på Jubii, der på det tidspunkt havde etableret sig som en stor spiller i branchen.

Men mødet gik ikke godt og blev startskuddet for en længerevarende krig mellem de to firmaer.

Kom en halv time for sent og var arrogant

- Thorborg kom en halv time for sent til mødet og var utrolig arrogant. Han bemærkede mig stort set ikke, da han ankom til sit cyber-imperium, skriver Wagner i bogen "Datingkongen".

Ifølge Wagner tilbød Thorborg at betale én million kroner i bannerannoncer for Dating.dk, samt få 51 procent af firmaet. Ellers ville han tilintetgøre det.

Og så var krigen i gang. I bogen beskriver Morten Wagner, hvordan Jubii plagierede Dating.dk, kopierede tekster og lavede hackerangreb på Dating.dk. Til gengæld havde Dating.dk en muldvarp, som arbejde på Jubii og opsnappede interne mails.

På et tidspunkt blev korrespondancen mellem Dating.dk og Jubii så intens, at Martin Thorborg angiveligt sparkede et stort hul i sin dør.

Så meget har han ikke betydet i mit liv

Men den episode afviser Martin Thorborg i dag.

- Ej, det passer ikke. Jeg har kun én gang sparket hul i noget. Det var en reol og årsagen var, at en stor Tuborg kampagne var gået galt. Så meget har Morten Wagner og Dating.dk ikke betydet i mit liv. Men jeg må have fyldt meget i hans, siger Martin Thorborg til tv2.dk.

Han kan godt huske sit første møde med Wagner tilbage i 1999. Og han vil ikke afvise, at han var arrogant til mødet.

- Vi havde jo 100 medarbejdere og de var tre gutter i en kælder. Men det så godt ud, og de virkede som fede fyre. Jeg tvivler på, at jeg har forlangt 51 procent af firmaet og jeg har i hvert fald ikke sagt, at jeg ellers ville smadre dem, siger Thorborg.

Skød dartpile efter foto

Thorborg nægter bestemt at have plagieret Dating.dk, ligesom han afviser, at have kopieret tekster fra konkurrenten eller have forsøgt et hackerangreb.

- Det er løgn. Morten Wagner har jo ikke opfundet netdating, så bare fordi vi også havde en datingservice, betyder det ikke, at vi har kopieret dem. Jeg kan selvfølgelig ikke fortælle, om en af mine 100 medarbejdere har gjort det. Men hvis jeg fandt ud af det var sådan, tingene hang sammen, så ville jeg råbe så højt af dem. Skulle man være så dum at sidde på vores ip-adresse og hacke Dating.dk? Den æder jeg ikke.

Til gengæld har Martin Thorborg ikke noget imod at afsløre, at hans medarbejdere sikkert printede et billede af Morten Wagner og Dating.dk og skød dartpile efter det.

- Sådan har det sikkert været i den afdeling, der arbejdede med dating. Så printer man et billede af hovedfjenden og oparbejder en holdånd, hvor konkurrenten skal ned med nakken. Det er jo bare for sjov.

- Jeg var blevet sindsyg på dem

På spørgsmålet om, hvorvidt han i dag fortryder, at han ikke dengang indgik et samarbejde med Morten Wagner og Dating.dk, siger Martin Thorborg:

- Det svarer til at spørge, om man ikke ville have sat lottotallene anderledes i sidste uge. Så skulle jeg fortryde så meget, f.eks. alle de gange jeg ikke har investeret i Skype. Jeg synes, det de har gjort er skideflot. Men vores kemi passer ikke sammen, så det ville have været en katastrofe med et samarbejde. Jeg tror, det er en stor lykke for begge parter, at det ikke blev til noget.

- Jeg var blevet sindssyg på dem og så havde de måske ikke opnået det, de har i dag. Jeg er 100 procent godt tilfreds i dag og har intet forhold til Morten Wagner. Jeg er venner med Peter, (en af de andre stiftere af Dating.dk red.), og han har en Ferrari, og jeg har en Fiat 500 og begge dele er velfortjent.