Nyheder

Politiet ser på moskés TV-indslag for Hamas

Det kan være en overtrædelse af terrorlovgivningen, at en københavnsk stormoske skal producere tv-indslag for Al-Aqsa TV.

Derfor vil Københavns Politi se nærmere på samarbejdet, siger lederen af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, Jens Møller. Al-Aqsa TV er ejet af den palæstinensiske organisation Hamas, som blandt andet er på EU's terrorliste.

- Hvis det er tilfældet, så er det noget, vi vil se nærmere på. Vores jurister vil se på sagen og give en juridisk vurdering af, om der er overtrædelser af dansk strafferet, siger Jens Møller, som understreger, at han ikke kender noget til sagen endnu.

Det var netop terrorlovgivningen, som var baggrund for, at den kurdiske station Roj TV i juli fik frataget sin sendetilladelse i Danmark og idømt bøder på i alt 10 millioner kroner i Østre Landsret.

Roj TV blev dømt for at fremme terrorvirksomhed for sin tilknytning til den kurdiske organisation PKK, som blandt andet er på EU's terrorliste.

Den københavnske moské, som endnu er ved at blive bygget færdig, har indgået en aftale med den Hamas-ejede tv-station Al-Aqsa TV om brug af moskeens mediecenter, skriver The Copenhagen Post.

- Vi har besluttet at fortsætte med at arbejde for Al-Aqsa TV, så længe det, de rapporterer, er i tråd med vores synspunkter, siger formanden for medieudvalget i Dansk Islamisk Råd, Mohamed Al Maimouni, til avisen.

Dansk Islamisk Råd har 25.000 medlemmer og står for byggeriet af moské i Rovsingsgade på ydre Nørrebro i København.

Ud over et mediecenter vil den blandt andet indeholde et dagcenter for muslimske ældre, aktiviteter for unge og et stort indendørs legeland for børn.