Nyheder

Regeringen dropper øremærket barsel til fædre

Selvom øremærket barsel til mænd står i regeringsgrundlaget, så er alle planer om at reservere barsel til fædre nu droppet.

Det erfarede DR tidligere i dag - oplysninger, om TV 2 nu har fået bekræftet.

I dag er fædre garanteret 14 dages barsel, men i regeringsgrundlaget har regeringen lagt op til at sikre manden tre måneders betalt barsel. Og det er angiveligt forslaget om de tre måneder, som regeringen nu har valgt at droppe.

Holder rekord få barselsdage

I stedet skal mænd, der tager barsel, have en bonus på 100 kroner skattefrit om dagen - når de har holdt seks ugers barsel og frem til den 12. uge.

Tal fra Danmarks Statistik viser ifølge Ritzau, at danske mænd holder rekord få dages barselsdage. Således skrev nyhedsbureauet i juli, at danske mænd holder 36 dage i snit.

Socialdemokraternes ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff sagde så sent som i sommer, at der kom et lovforslag, som fører regeringsgrundlagets barsels-løfte ud i livet.

Kovending for socialdemokraterne

- Jeg forventer, at der inden så frygteligt længe vil blive præsenteret et lovforslag, der vil leve op til vores regeringsgrundlag, sagde han således til Ritzau i juli.

Onsdag aften skriver han på sin Twitter-profil: - Er ærgerlig over beslutningen, men kampen for at sikre fædre bedre orlovsmuligheder fortsætter.

Ligestillingsminister Manu Sareen har ingen kommentarer til sagen, oplyser hans presserågiver til tv2.dk.