Nyheder

DK giver 25 millioner til Syrien

Danmark giver 25 millioner kroner til "Syrian Recovery Trust Fund".

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

I sidste uge besluttede Folketingets finansudvalg at give 100 millioner kroner til nødhjælp til syriske flygtninge, og udenrigsminister Villy Søvndal er glad for den hurtige danske støtte til Syriens opposition til Assad-regimet.

- Det følger op på vores i forvejen store støtte til de moderate oppositionskræfter og vores indsats for den syriske lokalbefolkning, siger Villy Søvndal i pressemeddelelsen.

Udenrigsministeren kalder hjælpen til oppositionen i Syrien for en "politisk prioritet for mig og regeringen".

- Fonden kommer til at spille en vigtig rolle i de bestræbelser, som det internationale samfund og den moderate syriske opposition udfolder for at sikre basale levevilkår for civilbefolkningen i de oppositionskontrollerede områder, siger Villy Søvndal.

Med til at forbedre Syrien

Fonden skal stabilisere og genskabe samfundsstrukturer i Syrien.

- En tidlig indsats som denne er helt central for stabiliseringen af områderne. Den er med til at forberede Syrien på den transitionsproces, som vi alle ønsker at se, lyder det videre fra Villy Søvndal.

Der er lagt op til, at de nordiske lande vil dele et sæde i fondens styrekomité. Danmark vil i første omgang sidde i komitéen på vegne af de nordiske lande. Den syriske oppositionskoalition vil også være repræsenteret i styrekomitéen.

Indtil videre har Danmark samlet givet 95 millioner kroner i ikke-humanitær støtte og 436 millioner kroner i humanitær bistand til Syrien.