Nyheder

3F varsler nye blokader mod Vejlegården

En ny konflikt kan være på vej mellem Vejleafdelingen af fagforbundet 3F og Restaurant Vejlegården, skriver Politiken Søndag.

Til tv2.dk siger gruppeformand for 3F i Vejle Henning Troelsen, at man ikke har tænkt sig at slippe Vejlegården, da det ville sende et dårligt signal til andre arbejdsgivere.

- Vi slipper ikke Vejlegården, for så har vi jo vist folk, at man kan slippe af sted med en dårlig overenskomst. Hvis vi ikke gør noget, så står porten jo åben, så andre ser, at de ikke behøver at give deres arbejdere en god overenskomst, siger gruppeformanden.

Nyt selskab bag restauranten

I maj åbnede Vejlegården med et nyt selskab som forpagtere og med tidligere forpagter Amin Skov som køkkenchef. Det nye firma har ikke tænkt sig at slippe aftalen med Kristelig Fagbevægelse, og det har nu fået 3F til at varsle nye blokader, hvis man ikke får en aftale på plads.

- Der er slet ikke taget stilling til det i detaljer, men vi vil modificere det i forhold til sidst. Vi har jo Arbejdsrettens ord for, at blokaden okay, siger han og hentyder til, at Arbejdsretten blåstemplede blokaderne, men understregede, at man var gået for langt, når man forhindrede afhentning af affald.

Til Politiken siger bestyrelsesformanden bag det nye selskab, Jette-Lis Christensen, at overenskomsten med Kristelig Fagbevægelse er kommet for at blive.

3F håber på forhandlinger

- Vi har stadig overenskomst med Kristelig Fagbevægelse. Der er ikke nogen forskel til tidligere, bortset fra at vi er startet op med et nyt selskab. Men det er ikke Amin Skov, som 3F skal slås med mere. Han skal bare passe sit arbejde. Så må vi andre slås, siger hun.

Henning Troelsen forklarer til tv2.dk, at man endnu ikke har besluttet noget i detaljer, og at man stadig håber på en forhandling med Vejlegården, så nye blokader kan undgås. Hvis det ikke er muligt, er man dog klar til at skride ind.

Han forklarer, at en overenskomst med Kristelig Fagbevægelse er unfair konkurrence, og at man over for sine medlemmer har et ansvar for at sikre, at der konkurreres på mad og kvalitet frem for lave lønninger.