Don Ø om forbud mod lakridspiber: Til grin

Opdatering: Igår skrev tv2.dk og andre medier om, at EU vil forbyde blandt andet lakridspiber. Historien viste sig ikke at være helt korrekt, efter at en talsmand for kommisionen har afkræftet historien.

Det kan snart være slut med at snolde lakridspiber, når man går i kiosken i Danmark. EU er nemlig på vej med et direktiv, der vil sætte en stopper for salg af slik, snacks og legetøj, der ligner tobaksvarer.

Et forbud, der ifølge tidligere formand for bestyrelsen i Parken Flemming Østergaard, er fuldstændig til grin. Han er én af flere kendte danskere, der i løbet af sommeren har optrådt som pibe-ambassadør i en støttekampagne for Danske Hospitalsklovne.

- Har politikerne ikke andet at bestille end at gå op i sådanne ligegyldigheder. Jeg har spist lakridspiber og tyggegummi-smøger det meste af mit liv og har aldrig røget. Det er simpelthen for latterligt, lyder de hårde ord fra Flemming Østergaard - også kendt som Don Ø.

- Jeg er så træt af politikere, der ikke tager deres job seriøst. Brug dog tiden fornuftigt og tag fat på nogle seriøse problemer. Hvad bliver det næste? At Skipper Skræk-tegneserier bliver forbudt, spørger den tidligere formand for Parkens bestyrelse.