Nyheder

Domstol: Lille Alessia skal vaccineres igen

Den månedgamle baby Alessia skal vaccineres igen.

Det har en dommer afgjort tirsdag aften. Det betyder, at babyen får sin anden vaccination mod smitsom leverbetændelse på mandag - imod familiens ønske.

Moderen Vinita Brødholt fødte Alessia på Herlev Hospital for knap en måned siden, men ønskede ikke, at datteren skulle vaccineres. Alligevel valgte lægerne at vaccinere, og det fik familien til at gå til domstolene.

- Vi frygter at Alessia skal få epilepsi eller hjerneskade af vaccinationerne, og derfor siger vi nej. Vi kæmper videre. Vores advokat går nu til ankestyrelsen, og det håber vi får opsættende virkning," siger Alessias morfar Ole Brødholt.

Vinita Brødholt har siden fødslen lidt af leverbetændelse - Hepatitis B - og har samtidigt lidt af en række stærke allagier. Da hun selv har levet uden gener fra sin leverbetændelse, vurderede hun at hun ville skåne sin nyfødte datter fra risikoen fra allergiske reaktioner på en vaccination.

Lægerne derimod mente, at risikoen for at moderen smittede sin baby med leverbetændelse var værre, og valgte at vaccinere alligevel.

Siden har Alessia lidt af kramper, og familien frygter, at hun har fået en vaccinationsskade. De ønsker derfor at forhindre, at vaccinationsprogrammet med fire vaccinationer bliver fuldført.

- Hun skal vaccineres igen mandag. Egentlig skulle det have været fredag, men det er udsat til mandag, for så kan hospitalet stille et lægehold, der kan overvåge hende i 48 timer. Det synes vi rimer dårligt med, at vaccinationen skulle være "helt ufarlig"," siger Ole Brødholt.