Nyheder

Lille Alessia blev tvangs-vaccineret: Nu er hun syg

For tre uger siden fødte Vinita Brødholt en datter på Herlev Hospital. Vinita Brødholt ønskede ikke, at hendes datter skulle vaccineres, men imod hendes vilje tog lægerne barnet og tvangsvaccinerede det.

Siden den dag har den lille pige lidt af daglige kramper og familien frygter en varig vaccinationsskade.

Alessia er nu blevet tre uger gammel. Hun får både beroligende og muskelafslappende medicin.

Alessias mor, Vinita Brødholt, har en række kraftige allergier. Og så har hun siden hun blev født haft leverbetændelse - det, der hedder Hepatitis B. Det har hun levet med, uden gener, siden hun selv blev født og der er 10 procents risiko for, at hendes nyfødte datter har arvet sygdommen.

- Jeg lever selvfølgelig enormt sundt og spiser økologisk og tager de hensyn man skal. Men jeg lider ikke under den og har ingen gener, siger Vinita Brødholt.

Så du er ikke bange for, at dit barn får den samme sygdom?

- Nej, det er jeg faktisk ikke.

Overlæge: Vi handlede rigtigt

Til gengæld er Vinita Brødholt bange for, at hendes datter har arvet hendes allergier. Og det er frygt for en allergisk reaktion, der får hende til at sige nej, da lægerne straks efter fødslen vil vaccinere hendes datter mod leverbetændelse.

Lægerne kontakter kommunen og sammen beslutter de hurtigt at tvangsvaccinere Alessia.

Straks efter vaccinen får Alessia sin første krampe. Dem har hun haft konstant siden vaccinationen. Kramper er en kendt bivirkning ved vaccinen mod Hepatitis B, men lægerne på Herlev Hospital mener fortsat, at de handlede rigtigt.

- Vi ved, hvad der er rigtigt og forkert. Vi ved, at der er en risiko for at den her mor smitter sit barn. Og vi ved fra de undersøgelser, der ligger, at den risiko er meget høj. Den kan godt svinge lidt, det er korrekt, men vi har ikke noget belæg for at sige, at den på nuværende tidspunkt skulle være meget lavere, siger Eva Mosfeldt Jeppesen, der er ledende overlæge på børneafdelingen på Herlev Hospital.

Alessia er indlagt for fjerde gang i sit tre uger lange liv og medicineret, så hun kan sove. Allerede tirsdag skal Alessia tilbage til Herlev. For selv om hendes familie er bange for, at det vil koste hende livet, skal hun tvangsvaccineres igen. I alt skal hun stikkes fire gange.

Hvad mener du? Er det i orden, at lægerne gennemtvinger vaccineringer af børn? Deltag i debatten på TV 2 NYHEDERNE's Facebook-side.