TV: Her holder kronprinsen vejret i to minutter under vand

I disse timer er den danske kronprins Frederik i gang med at gennemføre en Ironman i København. Gennemfører han, bliver han den første kongelige nogensinde, som kan kalde sig en ironman.

Danskerne har i mange år været klar over, at den 45-årige kronprins er en ivrig sportsmand, men første gang offentligheden for alvor fik øjenene op for, at der var tale om en kronprins af en helt særlig støbning var for 18 år siden, nærmere bestemt i september 1995.

Her var kronprins Frederik under uddannelse som frømand på frømandskorpsets elevskole.

En af de sværeste prøver på vejen til titlen som frømand i søværnet er to minutter på bunden af et basin og derefter 25 meters svømning under vandet. Alt sammen uden at trække vejret vel at mærke.

TV 2 var med, da den dengang 27-årige kronprins tog prøven.

Men vejen dertil var længere end som så. Der var 300 ansøgere, 60 kom til optagelsesprøve og kun 13 fik lov til at starte på Frømandskorpsets otte måneder lange grunduddannelse. Kronprinsen var i september 1995 en af de blot fem, som stadig var tilbage på holdet.

Der er gået 18 år siden kronprinsen slap gennem nåleøjet i frømandskorpset. Siden har Frederik som bekendt fundet sin Mary og fået fire børn, men i dag har han igen valgt at teste sin fysik - denne gang i en Ironman.

Kronprinsen sprang i vandet kl. 7 søndag morgen og han har allerede gennemført de 3,8 kilometers svømning. Kronprinsen gennemførte på 1 time, 10 minutter og 16 sekunder. I øjeblikket er han ved at gennemføre 180 kilometers cykling, inden han slutter af med en maraton på 42,2 kilometer.

Klik i videoen øverst i artiklen og se kronprinsen holde vejret to minutter under vandet.