Nyheder

Kronprins Frederik bliver ironman

Kronprins Frederik skal søndag begive sig ud på en opgave, der ikke er for tøsedrenge- eller piger, når han skal deltage i KMD Ironman Copenhagen, oplyser kongehuset.

Begivenheden, der meget passende er kendt som "kongedistancen" inden for triatlon, indebærer en svømmetur på 3,8 kilometer, 180 kilometers cykling og et maratonløb som afslutning på dagen.

- Det er flot, at København som den eneste hovedstad i verden er vært for en ironman, og jeg ser frem til en stor og festlig sportsbegivenhed på søndag.

- Jeg glæder mig personligt til at konkurrere med de 2600 andre deltagere - det bliver en helt særlig udfordring, siger 45-årige kronprins Frederik i en pressemeddelelse fra kongehuset.

For at kunne kalde sig ironman skal man igennem de tre klassiske triatlon-discipliner svømning, cykling og løb.

Kronprinsen ved på forhånd lidt om, hvad han går ind til. I sommer gennemførte kronprinsen en halv ironman i Jels i Sønderjylland, og han har også flere gange gennemført maratondistancen på 42,2 kilometers løb og deltaget i forskellige cykelløb.

Første disciplin i ironman er svømning, der søndag finder sted ved lagunen ved Amager Strandpark, hvor deltagerne svømmer 3,8 kilometer.

Dernæst følger 180 kilometers cykling i nordsjællandske omgivelser, mens sidste disciplin er 42,2 kilometers løb på havnefronten i København.

I KMD Ironman Copenhagen 2013 indgår deltagere fra over 40 nationer i et triatlon, der som det eneste af sin slags afholdes i en hovedstad.

/ritzau/