Nyheder

Joachim B. om homolov: Forfærdelig, men...

Liberal Alliances Joachim B. Olsen er helt på linje med Kronprins Frederik, når han går i rette med den nye russiske lov om homoseksualitet forud for OL næste år.

En lov, der blandt andet gør det ulovligt at sprede kendskabet til homoseksualitet blandt mindreårige.

Alligevel vil Joachim B. Olsen ikke drage den ultimative konsekvens og være med til at stoppe de danske atleter fra at deltage i legene i Rusland.

- At blive væk med sine sportsfolk vil være helt forkert, fordi så blander man sport og politik. Jeg synes, det er rigtigt at tage af sted, siger Joachim B. Olsen til TV 2 News og forklarer baggrunden for sin holdning.

HVAD MENER DU? SKAL DANMARK BOYKOTTE OL NÆSTE ÅR? DELTAG I DEBATTEN PÅ TV 2s FACEBOOK-VÆG

- OL handler som udgangspunkt om andet. Det her er en forfærdelig lov. Det er en lov, der bunder i en kultur, der er meget homofobisk... Vi skal ikke acceptere lovgivningen. Vi skal bruges vores stemme til at gå imod, siger politikeren.

- Men at blive væk med sportsfolkene, det ville være helt forkert. For så blander man sport og politik og tager sportsfolk som gidsler. Og det vil heller ikke hjælpe de homoseksuelle i Rusland.... Der tror jeg, de i Rusland vil skyde skylden på de homoseksuelle og sige, at nu har de også ødelagt vores OL, siger han.

- Vi må håbe, de en dag kommer af med den her lovgivning. Men vi må også sige, at havde der ikke været et OL, så havde vi nok slet ikke haft den her debat.

- Enhver ide om, at vi kan få Rusland til at fjerne den her lov ved at blive væk fra OL, det er helt enormt naivt... Det her er noget, der skal ændres i Rusland, og det skal ændres nedefra. Der er bare en kulturel forskel på Danmark og Rusland, hvor det hermed homofobi er ret udbredt.

Imod den olympiske ånd

Den omstridte lov, der blev vedtaget i juni, forbyder homoseksuelle par at adoptere, mens det nu også er forbudt at uddele information om 'ikke-traditionel seksualitet'.

Kronprins Frederik har i en mail til Politiken advaret mod loven:

- Hvis enkelte grupper diskrimineres, er det et brud på det olympiske charter, den olympiske ånd og ikke mindst den kontrakt, ethvert værtsland indgår med IOC. Dette har IOC's præsident gjort klart over for de russiske arrangører.

Også forud for OL i Kina for tre år siden opstod en diskussion om boykot i kølvandet på kritik af Kinas manglende respekt for menneskerettigheder.

Rusland er vært for Vinter-OL næste år.

HVAD MENER DU? SKAL DANMARK BOYKOTTE OL NÆSTE ÅR? DELTAG I DEBATTEN PÅ TV 2s FACEBOOK-VÆG.