Nyheder

TV: Kathrine blev mobbet, fordi hun var klog

15-årige Kathrine Steffensen er langt mere videbegærlig og aktiv i skoletimerne end sine jævnaldrende, og det burde være et sundt tegn for en ung teenager.

Men ikke for Kathrine - tværtimod. For hende har det været en ulempe.

- Jeg følte mig aldrig rigtig accepteret. Ikke rent fagligt. Jeg blev altid set tilbage på og blev kaldt nørd, fortæller Kathrine Steffensen, som derfor holdt sig tilbage og stoppede med at være aktiv i timerne af frygt for at blive stemplet.

Kathrine Steffensen er langt fra den eneste skoleelev, som står med det problem, og det skal der ændres på fremover, hvis Danmark skal fostre de skarpeste hjerner i det internationale uddannelseskapløb. Det mener Birthe Linddal, som er sociolog og debatttør.

- Middelmådighedskulturen kan i sidste ende føre til, at Danmark taber konkurrencen, og at alt for mange i en årgang bliver tabt, fordi de simpelthen ikke er dygtige nok, siger hun.

For Kathrine Steffensen har løsningen været at skifte skole. Hun er skiftet til en eliteskole, hvor der bliver stillet større krav til hende, og hvor alle accepterer, at man er flittig og aktiv i timerne.

- Jeg kunne mærke, at jeg kunne være den, jeg havde lyst til at være i klassen, og at det var helt okay med de andre elever, fortæller hun.