Nyheder

Ny måling: Danskerne tager godt imod Sass Larsens comeback

Vælgerne byder Henrik Sass Larsen velkommen i regeringen, men rokaden flytter ikke stemmer, viser undersøgelse

Den nyudnævnte erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) gavner den trængte regering. Mere end hver tredje vælger mener nemlig, at den markante socialdemokrat vil styrke regeringen.

Det viser en ny meningsmåling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Meningsmålingen er foretaget efter regeringsrokaden i fredags, og den viser, at 35 procent af danskerne mener, at regeringen bliver styrket ved, at Henrik Sass Larsen nu er blevet minister.

17 procent af vælgerne mener, at Henrik Sass Larsens nye ministertitel vil svække regeringen.

Men selvom vælgerne opfatter Sass Larsens indtræden i regeringen som positiv, rokker rokaden ikke ved den generelle opfattelse af regeringen. 72 procent af de adspurgte har således ikke ændret holdning om regeringen eller svarer "ved ikke" i undersøgelsen.

Valgforsker på Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen kalder udskiftningerne i regeringen for en "arbejdsrokade", og han vurderer, at den næppe for nogen indflydelse for vælgernes gunst.

- Normalt flytter rokader ikke ret meget i forhold til vælgeropbakning, og det tror jeg heller ikke, denne her kommer til.

- Vælgerne er afventende og vil se, hvad de nye ministre har at byde på, og om der kommer væsentlige nye politiske signaler, siger han til Ugebrevet A4.

Politisk kommentator Hans Engel vurderer, at statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) regeringsrokade har fået en pæn modtagelse hos danskerne.

- Rokaden får en pæn, men ubegejstret modtagelse blandt vælgerne. Det er tydeligt, at vælgerne er afventende og vil se politiske resultater.

- Summa summarum kan vi sige, at rokaden ikke flytter på noget som helst. Om fødevareministeren hedder Mette Gjerskov eller Karen Hækkerup, flytter ikke stemmer, og derfor er sådan en rokade mere for politiske feinschmeckere, siger Hans Engel til A4.

/ritzau/