Nyheder

Nationalbanken holdt hånden under Danske Bank

Nationalbanken tog under finanskrisen helt særlige forholdsregler i brug for at sikre, at Danmarks største bank ikke faldt fra hinanden. Det skete i dybeste hemmelighed. Det skriver Berlingske.

På møder i 2008 og 2009, der hidtil har været holdt hemmelige, mellem Danske Banks daværende direktør Peter Straarup, bestyrelsesformand Alt Duch-Pedersen og Nationalbankens øverste ledelse lagde embedsmændene et betydeligt pres på banken.

Derudover oprettede man et særligt nødberedskab, der med få timers varsel kunne betale milliarder for Danske Banks lån i USA, hvis banken ikke selv kunne. Beløbet var i princippet ubegrænset og i dollar, skriver avisen.

Ingen andre danske pengeinstitutter fik en sådan behandling under finanskrisen, og flere banker kollapsede fra efteråret 2008.

Nationalbanken har i en aktindsigt bekræftet over for Berlingske, at der fandt en række møder sted. Banken har afvist at give aktindsigt i referaterne fra møderne.

Danske Bank har ikke ønsket at kommentere sagen over for Berlingske.

Politikerne vil sikre landets største banker mod krak, der kan true samfundsøkonomien, og de politiske forhandlinger genoptages efter sommerferien.