Nyheder

Får serveret halalkød i skolemaden

Meget af den skolemad, som landets skoleelever får leveret i stedet for madpakke, er halalslagtet.

Eksempelvis er alt kyllinge- og oksekød i Københavns Kommunes skolemadsordning, der omfatter 34 skoler og tusindvis af elever, i dag halal. Det skriver Ekstra Bladet.

Og hos Godskolemad.dk, der står for logistikken i forbindelse med leverancer til 130 skoler i det jyske, oplever man også, at flere skoler nu serverer halalkød.

- Vi har ikke præcise tal, men mange af dem kører nu med halalslagtet kød, lyder det fra ordningen, der er en af landets største.

Det store halal-indtog på skolerne falder ikke i god jord hos landsorganisationen Skole og Forældre, der varetager interesserne for forældre, der har børn i folkeskolen.

- Det er uden tvivl supergodt, at de elever, der skal spise noget, der er halalslagtet, kan det, siger næstformand Finn Juel Larsen.

- Men det er altså ikke det samme som at sige, at alle skal tvinges til at spise det. Det er en helt forkert tilgang. Hvis en ikke-muslimsk elev vil have oksekød, så skal det være muligt at vælge noget, der ikke er halalslagtet, siger han.

Hos Københavns Kommune, der er ansvarlig for madordningen 'EAT' til hovedstadens skolebørn, fortæller man, at det ikke er kommet klager over indførelsen af halalkødet.

- Der er jo dels et ønske om, at alle børn, der bestiller maden, kan nyde et fælles måltid.

- Og så er det selvfølgelig også det, at hvis man gerne vil have kødet delt op, så er det en noget dyrere produktion, siger Kristina Koch Sloth, Kontorchef, Sundhed og Indkøb, BUF Københavns Kommune.

Det findes ikke noget samlet overblik over præcis, hvor mange af landets 1318 folkeskoler, der har madordninger, hvor der serveres halalkød for eleverne, skriver Ekstra Bladet.

/ritzau/