Nyheder

DF om halal-kød på hospital: Ikke godt nok

I køkkenet under Hvidovre Hospital laves der udelukkende hakkebøffer og bankekød af halalslagtet okse- og kalvekød. Det er godt kød til en god pris siger ledelsen. Sådan har det været i årevis, men nu skaber det debat, at patienterne ikke har mulighed for at vælge konventionelt slagtet kød.

Halal

Halalslagtning i Danmark foregår ved at kvæget bedøves med en "ikke-penetrerende" boltpistol og halspulsårerne derefter skæres over, samtidig siges der en bøn: "I Guds navn begynder jeg, for Han er sandelig den største". Derefter bløder dyret til døde.

- Vi tvinger ikke nogen til at spise halal-slagtet kød, for vi har fisk, svinekød og vegetar-retter, som man kan vælge. Vi har masser af retter, som ikke er med halal-slagtet kød, siger vicedirektør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, til TV 2.

Selvom det fremgår tydeligt af menuen, at der er tale om halal-slagtet kød, er det ikke godt nok, mener Dansk Folkeparti, der vil tage diskussionen op i Regionsrådet efter sommerferien.

- Det er et mindretal af et mindretal, som kræver at få halal-slagtet kød. Jeg synes, vi skal tilgodese de 98 pct. af befolkningen, der helst ikke vil spise halal-slagtet oksekød, frem for at tilgodese de to pct., der kræver at få det, siger Kenneth Kristensen Bernth, regionsmedlem for Dansk Folkeparti i Region Hovedstaden.

Også de Konservative undrer sig over, at al oksekødet er halalslagtet.

De patienter TV 2 | NYHEDERNE talte med på Hvidovre Hospital i dag, har ikke noget imod at spise halalslagtet oksekød.

Socialdemokratiets fungerende ordfører, Trine Bramsen, synes ikke Halalkødet er et problem, så længe der er alternativer og tydeligt fremgår, hvad der er halalslagtet.