Nyheder

DF: Halalslagtet kød på hospital bør stoppes

Dansk Folkeparti vil have minister ind i sag om halalslagtet oksekød på Hvidovre Hospital.

Samtlige patienter på Hvidovre Hospital vil ifølge Ekstra Bladet fremover kun få serveret oksekød, der er halalslagtet.

Og det vil Dansk Folkeparti ikke acceptere. Hospitalets beslutning er "under al kritik", lyder det fra partiets sundhedsordfører, Liselott Blixt.

- Vi er efterhånden nået for vidt for at tækkes en anden religion i Danmark. Vi er mange mennesker i Danmark, som ikke ønsker halalslagtet kød, da vi ikke kender til hvilken slagtemetode, der er brugt, ej heller vil spise kød, der er velsignet af en muslim, siger hun.

Hun vil nu rette spørgsmål til ministeren, som "må sikre at vores hospitaler ikke på denne måde tvinger andres religion ned over andre", lyder det.

- Ved at indføre halalslagtet oksekød på hele hospitalet giver man ikke den enkelte et valg, det er under al kritik og bør stoppes omgående, mener Liselott Blixt.

Integrationsekspert Mehmet Ümit Necef, lektor på Syddansk Universitet, er også kritisk over for initiativet.

- Det er en forfejlet politik. Vi har religionsfrihed i Danmark, og det indebærer, at den ene religions forskrifter ikke skal påduttes andre, siger han til Ekstra Bladet.

Samtidig mener Mehmet Ümit Necef, at det er et misforstået hensyn, at hospitalet favoriserer en minoritetsgruppe.

- Jeg kan godt forstå det logiske: Hospitalet vil opnå, at det tilfredsstiller muslimer. Men problemet er, at det vil irritere dem, der er imod halalslagtning for eksempel ateister eller kristne, siger han.

På Hvidovre Hospital kan vicedirektøren, Torben Mogensen, ikke se problemet i, at halalkød nu bliver en fast bestanddel af hospitalets menukort.

- Vi har mange patienter med anden etnisk baggrund, som vi skal tage hensyn til - og så vil det være umuligt at have både det ene og det andet slags oksekød, siger han.

/ritzau/