Nyheder

Veteraner: Stampe aner ikke hvad hun taler om

Det falder langt fra i god jord hos tidligere danske udsendte soldater, at De Radikales forsvarsordfører Zenia Stampe udtaler, at Afghanistan-krigen var en umulig opgave

I dagens udgave af Berlingske Tidende siger Zenia Stampe desuden, at danske soldater spildte unødige kræfter og liv på en forkert militær strategi. Og det falder formanden for De Blå Baretter, Bjarne Hesselberg, for brystet.

- Jeg er ikke forarget, for politikere er jo ikke klogere, end de er. Men det er ærgerligt, at hun udtaler sig om noget, der er direkte forkert. Der er ikke tale om forfejlet militær strategi, forklarer han til tv2.dk og fortsætter:

- For det første var det ikke danske soldaters mission at sørge for at bekæmpe Taleban i hele Afghanistan, som hun påstår. Missionen var at få Talebans rædselsregime til at ophøre, og det lykkedes for soldaterne. Dernæst var det i samarbejde med ISAF at sørge for sikkerheden i landet, så der kunne komme ro til at udvikle demokrati, hvilket også er lykkedes.

- At politikerne så efterfølgende har svigtet fuldstændig i forhold til at skabe rammerne for at udvikle demokrati i landet, er jo ikke soldaternes skyld. Zenia Stampe burde i stedet kigge på politikernes egne fejl, lyder det fra De Blå Baretters formand.

Bjarne Hesselberg forstår heller ikke timingen af Zenia Stampes udmeldinger.

- Alle har selvfølgelig lov til at ytre deres mening, men det er lidt besynderligt, at hun kommer med disse udtalelser her midt i sommervarmen. Det lugter mest af alt af agurketid, lyder det fra De Blå Baretters formand.

De Blå Baretter er en landsdækkende forening for danske mænd og kvinder, der har været udsendt på en international mission. Foreningen har godt og vel 3.300 medlemmer.