Nyheder

Krigsveteran til Stampe: Vi er stolte af krigen

Når en politiker som Zenia Stampe (R) kommer med udtalelser om, at de danske soldaters indsats i Afghanistan var en fejl, så preller det af som vand på en gås, hvis man spørger den tidligere jægersoldat Lars Møller.

Selv om han sat livet på spil i krigen ad flere omgange siden 2002 og har haft krudt og kugler flyvende om ørene, så rører udtalelsen ham ikke det fjerneste. Tværtimod, siger han til tv2.dk.

- Min første reaktion var, at hun er en tumpe. Det er for dumt at komme med den udmelding. Det er hendes eget bagland, der sendte os afsted, siger Lars Møller og tilføjer:

- Det kan godt være, at hun har troet, at vi skulle ned og ændre Afghanistan. Men det har aldrig været opgaven. Vi skulle hindre terror og nedkæmpe teoristernes træningslejre. Og det er lykkedes.

Lars Møller er stolt af det arbejde han og soldaterne har udført.

- Det er politikerne selv, der har sendt os på opgaven. Og jeg tør godt tale på størstedelen af soldaternes vegne og sige, at vi er stolte og føler, at krigen har nyttet noget.

- Også selv om vi har sat vores liv på spil. Det er det værd. Også selv om en politiker kommer med en uigennemtænkt og langhåret udtalelse.