Nyheder

TV: The National: Vi har et langt forhold til Danmark

I takt med, at solen sank ned over Roskilde Festivals Orange Scene lørdag aften, spillede amerikanske The National sig direkte ind i hjerterne på både publikum og anmeldere.

- Tyllende af hvidvinsflaskerne trådte Berninger med brændende blik i karakter som performer og endte med at kaste hele sit udkrængede jeg i armene på publikum.

- Det var dagen, hvor der gik ild i hængemulen, og The National voksede ud alle sine blufærdige begrænsninger uden at tabe sig selv på scenegulvet, skriver Politikens anmelder Kim Skotte, der sender seks bankende hjerter efter The National.

Og også Berlingskes anmelder Michael Charles Gaunt giver The National og forsanger Matt Berninger fuldt hus og seks glødende stjerner.

- Der er ikke andet for end at bøje sig i Roskildestøvet for disse fem modne herrer. For deres evne til at ramme lige lukt ned i grundangsten og vende den ud ad i positiv musikalsk forløsning. Som de gjorde det så eminent på denne magiske sommeraften i Roskilde.

- Al snak om at Orange har mistet sin relevans bør forstumme, så længe der findes bands som The National, skriver Michael Charles Gaunt.

Og heldigvis er kærligheden gengældt.

Siden The National spillede en i dag legendarisk koncert på Loppen i København for 450 mennesker i 2005, har de elsket at gå på scenen i Danmark.

- Det var her, vi opdagede, at vi var cool, sagde Matt Berninger tørt, de det i dag stadionstore band for 14 dage siden gentog successen med en intimkoncert på Loppen.

Se interview med The National over artiklen.